Ξανθός: Επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία τα κυβερνητικά αντανακλαστικά – μέτρα «κατόπιν εορτών»

ξανθός-επικίνδυνα-για-τη-δημόσια-υγεί-1267650
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real Fm, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός εγκάλεσε την κυβέρνηση για ανεύθυνα και επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία αντανακλαστικά μπροστά στη ραγδαία εξάπλωση της «μετάλλαξης Ο» .

Ο κ.Ξανθός ανέφερε ότι τα μέτρα δραστικής μείωσης του κοινωνικού συγχρωτισμού ( χώροι διασκέδασης , αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις , εργασία , μέσα μαζικής μεταφοράς , σχολεία κλπ ) έπρεπε να ληφθούν εδώ και καιρό και όχι «κατόπιν εορτών»!

Η τραγική υποτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης και των προβλέψεων των ειδικών , η εμμονή στην αντιεπιστημονική γραμμή της «πανδημίας ανεμβολίαστων» και , κυρίως, η παντελής έλλειψη προετοιμασίας και ενίσχυσης του ΕΣΥ , κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε μη διαχειρίσιμη επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης και σε ολοσχερή κατάρρευση των δημόσιων δομών υγείας .

Αυτό που χρειάζεται επειγόντως είναι :

  • Υψηλό επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού στη χώρα , σήμα εγρήγορσης και όχι εφησυχασμού στην κοινωνία
  • Άμεση λήψη των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων–αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων
  • Επιτάχυνση εμβολιασμών και ειδικά της 3ης δόσης
  • Καλή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με δωρεάν τεστ για όλους
  • Έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής βοήθειας και όχι υποτίμηση των συμπτωμάτων
  • Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα του ΕΣΥ – επίταξη ιδιωτικών κλινικών και αξιοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων
  • Αξιοποίηση των νέων θεραπευτικών σχημάτων ( μονοκλωνικά αντισώματα , νέα αντιϊκά φάρμακα , κλπ ) , τα οποία έχουν προφανώς επικουρικό ρόλο , δεν έρχονται σε αντιπαράθεση με τα εμβόλια και πρέπει να αποτελούν στοιχείο μιας συνολικής υγειονομικής στρατηγικής που δίνει έμφαση στον εμβολιασμό , στα μέτρα Δημόσιας Υγείας και στην ενδυνάμωση του ΕΣΥ . Ειδικά για τα μονοκλωνικά αντισώματα πρέπει να πάρουμε υπόψη μας ότι, σύμφωνα με όλες τις μελέτες , δεν είναι δραστικά έναντι της «μετάλλαξης Ο» .

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook