XANIaRT 2015 | Εγκαίνια Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης της Εικαστικής Ομάδας Simulacrum

xaniart-2015-εγκαίνια-έκθεσης-σύγχρονης-τέχνης-260720

Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ελαιουργείον, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2015 – ΕΙΚΑΣΤΙΚέΣ ΔΙΑΔΡΟΜέΣ στο ΝΟΜό ΧΑΝίΩΝ» παρουσιάζουν την εικαστική ομάδα Simulacrum στην έκθεση «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ – METROPOLIS» σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Ήρας Παπαποστόλου.

Εγκαίνια: Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015, στις 20:30, στο Ναό του Αγίου Ρόκκου στη Σπλάντζια 

Διάρκεια έκθεσης: 20.6.2015 – 30.6.2015
Ανοικτά καθημερινά 21.30-23.30
Είσοδος ελεύθερη

Την Εικαστική Ομάδα SIMULACRUM αποτελούν οι καλλιτέχνες: Versaweiss, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Μιχάλης Ζαχαρίας, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Τάσος Μισούρας και Λαμπρινή Μποβιάτσου.

Η Iστορικός της Τέχνης Ήρα Παπαποστόλου σημειώνει: «Η παρουσιαζόμενη σειρά έργων της ομάδας SIMULACRUM εμπνέεται από τη βουβή κινηματογραφική ταινία επιστημονικής φαντασίας METROPOLIS. Η ταινία γυρίστηκε στη Γερμανία το 1927 σε σκηνοθεσία του Φριτς Λανγκ και η πλοκή της εκτυλίσσεται σε μία μεγάλη βιομηχανική πόλη του μέλλοντος, με τις διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, τους εργάτες και τις μηχανές και σε ένα χρόνο που είναι διαφορετικός για τον κάθε πρωταγωνιστή. Η ομάδα εμπνέεται τόσο από την ατμόσφαιρα της ταινίας όσο και από τα μηνύματά της. Ουσιαστικά φτιάχνει έργα –είτε πρόκειται για ζωγραφική, είτε για φωτογραφία, είτε για κατασκευή- που συνθέτουν μια σύγχρονη εκδοχή της METROPOLIS και που εμπεριέχουν μια αλλόκοσμη μυστηριακή αίσθηση. Με μια πρώτη ματιά τα έργα μαρτυρούν παράσταση -όπως συμβαίνει πάντα με τα έργα της ομάδας – όμως τα ερωτήματα που θέτουν ίσως να απαντιούνται μόνο μέσω μιας μεταφυσικής ματιάς».

unnamed (1)zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook