Xανιά | Τι συμβαίνει με το Κολυμβητήριο; Το στέγαστρο δεν έχει αντικατασταθεί, προβλήματα και με τον καυστήρα

xανιά-τι-συμβαίνει-με-το-κολυμβητήριο-978694

Για τα προβλήματα που έχει το στέγαστρο στο Κολυμβητήριο του ΝΟΧ και την προσπάθεια των γονιών μίλησε ο Σταύρος Κελαΐδής, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της τεχνικής κολύμβησης στο Zarpa Radio 89,6 στην εκπομπή της Ευτυχίας Πενταράκη και του Γιώργου Κολομπάκη.

Χωρίς θεσμική στήριξη επί του πρακτέος το ζήτημα του ΝΟΧ

Ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων τεχνικής κολύμβησης συναντήθηκε την 1η Σεπτέμβρη τόσο με τον ΝΟΧ, όσο και με τον ΕΑΚ, αλλά και πολιτικούς των Χανίων. Ωστόσο ο κ. Κελαϊδής δηλώνει «μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κάτι να προχωράει ή να κινείται, το κολυμβητήριο θέλει πολύ δουλειά ειδικά στις παιδικές εγκαταστάσεις και τις υποδομές. Η μόνη στήριξη που έχουν τα παιδιά είναι από εμάς, είμαστε μαζί τους είτε αυτά κάνουν πρωταθλητισμό είτε έρχονται για να μάθουν.»

Το κολυμβητήριο είναι πόλος έλξης για τα χανιωτάκια. Μέχρι πέρυσι είχε 1100 παιδιά σε όλα τα τμήματα, φέτος ωστόσο ο αριθμός έχει πέσει ήδη στα 800, και είναι άγνωστο πόσο θα πέσει ακόμα αν δεν γίνουν οι απαραίτητες επισκευές.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πανδημίας του κορονοΐού υπάρχουν περιορισμοί στο πώς θα κολυμπάνε τα παιδιά, δεν γίνονται εγγραφές στα τμήματα, περιμένουν παιδιά στην λίστα για να πάνε να κολυμπήσουν.

«Ο ΝΟΧ έχει αθλητές που είναι στην εθνική ομάδα, που πάνε σε Ολυμπιακούς, που είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Αυτοί λοιπόν οι αθλητές δεν μπορούν να συνωστίζονται, να κολυμπάνε 19 παιδιά σε κάθε διαδρομή και να μην μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό.» υπογράμμισε ο κ. Κελαΐδής

Τα αιτήματα και οι «δικαιολογίες»;

Γι’ αυτό ο σύλλογος ζητάει αφενός να αποξηλωθούν τα στέγαστρα που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών και να τοποθετηθούν πυλώνες φωτισμού στο κολυμβητήριο ώστε να μπορεί το πόλο να προπονείται.

«Λένε ότι έχουν μπλέξει στην γραφειοκρατία και έχει λίγους μηχανικούς το υπουργείο αθλητισμού, είναι πολλά τα έργα δεν προλαβαίνουν» δήλωσε ο κ. Κελαΐδής

Προβλήματα και με τον καυστήρα

Ο καιρός αναμένεται να χειροτερέψει και το ζήτημα με το στέγαστρο είναι κεντρικό, καθώς βοηθάει στην καλύτερη διατήρηση της θερμοκρασίας, παρόλο που υπάρχουν και κουβέρτες στις πισίνες που κρατάνε το χειμώνα την θερμοκρασία του νερού σε επίπεδα υψηλά ώστε να μην χρειάζεται πάρα πολύ κατανάλωση. Ο καυστήρας του νερού όμως που θερμαίνει την πισίνα έχει πρόβλημα, είναι ένα ερώτημα αν αυτό το πρόβλημα είναι επισκευάσιμο ή όχι.

Η δέσμευση του Αυγενάκη

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο ο υφυπουργός για θέματα αθλητισμού κ. Αυγενάκης είχε δεσμευθεί κατά την επίσκεψη του στα Χανιά, ότι θα δώσει 250 χιλιάδες ευρώ σαν πρώτο ποσό για το κολυμβητήριο. Από τις 250 χιλιάδες, 93 χιλιάδες έχουν εγκριθεί και έχουν μπει σε κωδικό του ΕΑΚ.

Από τα υπάρχοντα χρήματα που έχουν κατατεθεί ένα ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση του στεγάστρου και για την τοποθέτηση των πυλώνων. «Κλείνουν τις πισίνες για να μην έχουν ευθύνη. Είναι μεγάλο το διάστημα που δεν έχει γίνει τίποτα. Εμείς τους έχουμε πει ότι μέχρι τέλος του Οκτώβρη πρέπει να έχει τοποθετηθεί οπωσδήποτε στέγαστρο. Δεν μας έχουν πει αν έχει γίνει μελέτη για το νέο στέγαστρο πότε και πως θα μπει» εξήγησε ο κ. Κελαΐδής

Ο κ. Αυγενάκης τους ζήτησε να κάνουν μια επιστολή με τα βασικά σημεία του προβλήματος του Κολυμβητηρίου, την οποία και έχουν ετοιμάσει. «Εάν είναι από την αρχή τότε έχουμε χαθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κελαϊδής.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook