Xανιά | Ομιλία για τις λειτουργικές σχέσεις γονέων – εφήβων στο ΓΕΛ Σούδας

xανιά-ομιλία-για-τις-λειτουργικές-σχέσ-703911

Ομιλία με θέμα: «Λειτουργικές σχέσεις γονέων – εφήβων»  οργανώνει την Τετάρτη 5/2/20 στις 6 το απόγευμα στο ΓΕΛ Σούδας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που παράλληλα θα κόψει και την πίτα του.

Εισηγήτρια της ομιλίας, μέσα από το θέμα της οποίας και την ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα αναδυθούν αυτές οι συμπεριφορές που βοηθούν τους γονείς να δημιουργήσουν λειτουργικές σχέσεις με τα παιδιά τους, που διανύουν την περίοδο της εφηβείας, θα είναι η Συστημική ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Μαίρη Παρασκευοπούλου.

«Οι γονείς αποτελούν τον κοινωνικό καθρέπτη των παιδιών. Αν ο έφηβος αισθάνεται ότι οι γονείς του τον περιβάλλουν με στοργή, σεβασμό κι εμπιστοσύνη, τότε μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του ως άξιο στοργής, σεβασμού κι εμπιστοσύνης.

Αποδεχόμαστε ότι η εφηβεία είναι μια κρίσιμη μεταβατική περίοδος στην ζωή του ατόμου, αλλά κι ολόκληρης της οικογένειας και γνωρίζουμε ότι η γονική συμπεριφορά είναι αυτή που καθορίζει τελικά το αποτέλεσμα: αν ο έφηβος θα εξελιχθεί σε ένα ισορροπημένο ενήλικα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook