Xανιά | Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση για τη νέα χρονιά για τη Λέσχη Φιλαναγνωσίας της ΟΑΚ

xανιά-ολοκληρώθηκε-η-πρώτη-συνάντηση-γ-1575672

Παρουσία αρκετών φίλων του βιβλίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η πρώτη συνάντηση για την νέα χρονια για τη Λέσχη Φιλαναγνωσίας στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Το θέμα της συνάντησης ήταν «Έλληνες πεζογράφοι με φόντο την Κρήτη».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου συναντήθηκαν τα μέλη της Λέσχης Φιλαναγνωσίας στον

χώρο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος «Το Φως», με θέμα: «Έλληνες πεζογράφοι με φόντο την Κρήτη».

Στην πρώτη συνάντηση για τη νέα χρονιά είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε την κα Μαρινέλλα Βλαχάκη, η οποία μίλησε για την ιστορία του βιβλίου της «Σιλάνς Σιλβουπλέ», ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μαζί της. Ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, καλωσόρισε τα μέλη της Λέσχης καθώς και την κα Βλαχάκη, τονίζοντας τη σημασία που έχει η λογοτεχνία στην εποχή μας, καθώς και στην «ανθρωποποίησή» της.

Ο σημερινός άνθρωπος, συνέχισε, ζητά στήριγμα, αλλά και η εποχή μας ζητά ένα νέο ήθος, που μόνο ένας λογοτέχνης μπορεί να το προσφέρει.

Στην επόμενη συνάντηση θα συζητηθεί το ιστορικό μυθιστόρημα του Νίκου Ψυλλάκη, με τίτλο: «Και οι θάλασσες σωπαίνουν» και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ξενάγηση στη Φωτογραφική Έκθεση, στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), για τον Renato Mordo, τον πρώτο σκηνοθέτη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Ελλάδας, με τίτλο: «Renato Mordo. Εβραίος, Έλληνας και Γερμανός. Η ζωή ενός καλλιτέχνη την εποχή των άκρων».

Η ημερομηνία συνάντησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η Λέσχη θα είναι ανοικτή για το κοινό και στις μηνιαίες συναντήσεις τα μέλη της θα συζητούν γύρω από ένα βιβλίο, το οποίο θα έχουν διαβάσει, μετά από κοινή συμφωνία με τους υπεύθυνους της Λέσχης, κα Ανδρομάχη Χουρδάκη και κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη.

Η ανθρώπινη επικοινωνία μέσα από τη δημιουργική συζήτηση γύρω από την ανάγνωση ενός βιβλίου αποτελεί πάντα ευχάριστη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ιωάννη

Μουντογιαννάκη, Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ (τηλ.: 2824022245), E-mail: [email protected]

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook