Xανιά | «Να εφαρμοστεί πλήρως η μελέτη ανάπλασης» ζητά ο πολιτιστικός σύλλογος των Ταμπακαριών

xανιά-να-εφαρμοστεί-πλήρως-η-μελέτη-α-881493

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ανάπλασης στην περιοχή των Ταμπακαριών, ο Πολιτιστικός Σύλλλογος της περιοχής, σε ανακοίνωσή που εξέδωσε καλοσωρίζει τις εργασίες, ενώ παράλληλα επισημαίνει διάφορα μικροπροβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν λόγω τω εργασιών.

Ακόμα, ζητά να γίνει εφαρμογή του συνόλου των σημείων που προβλέπει η μελέτη και όχι εν μέρει, σύμφωνα με την χρηματοδότηση που χορηγεί το ΕΣΠΑ, που αυτή τη στιγμή προβλέπει την ανάπλαση των οδών και όχι επιμέρους σημείων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Δ Σ του συλλόγου Πολιτιστικού συλλόγου κατοίκων Ταμπακαριων καλωσορίζει την έναρξη των εργασιών ανάπλασης των οδών Βιβιλάκη και Φραγκοκαστέλου καθώς και της περιοχής των Ταμπακαριών Αγίας Κυριακής.

Το έργο πρόκειται να αναδείξει τον αισθητικό πλούτο μιας ιστορικής συνοικίας.

Τα Ταμπακαριά αποτελούν περιοχή τοπόσημο των Χανίων, που περιδιαβαίνουν και απολαμβάνουν εκατοντάδες ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες και των οποίων ο αριθμός αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.

Η μελέτη ανάπλασης, δεδομένης της στενότητας των οδών, προβλέπει ελάχιστες θέσεις στάθμευσης οι οποίες και θα μοιραστούν στους κατοίκους των συγκεκριμένων οδών, χωρίς όμως να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες τους, με πιθανολογούμενο επακόλουθο την τριβή μεταξύ των κατοίκων, ή ακόμα και μεταξύ κατοίκων και επισκεπτών.

Ο σύλλογός μας ήρθε σε επαφή με την Δημοτική αρχή και πρότεινε την εξεύρεση χώρου πλησίον της περιοχής Βιβιλάκη για την κάλυψη συμπληρωματικών θέσεων δωρεάν στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους και κάποιων επί πλέον θέσεων με πιθανή χρέωση για τους επισκέπτες.

Επίσης ζητήσαμε από τον Δήμο να εφαρμοστεί πλήρως η μελέτη ανάπλασης και
όχι εν μέρει. Την παρούσα στιγμή τα ΕΣΠΑ χρηματοδοτούν μόνο την ανάπλαση των

οδών και οχι το σύνολο της μελέτης που περιλαμβάνει επεμβάσεις και διαμορφώσεις

των παρακείμενων ελεύθερων υποβαθμισμένων χώρων που είναι απαραίτητες για

την άρτια ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Για τις επεμβάσεις αυτές θα πρέπει να εξευρεθούν άμεσα και να διατεθούν δημοτικά κεφάλαια.

Ο σύλλογος μας θα συνεχίσει να συνδιαλέγεται δημιουργικά με την Δημοτική αρχή για την πρόοδο και τον καλλωπισμό της περιοχής μας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook