Xανιά | Η δράση της «αμαρτωλής» κλινικής ήταν για χρόνια γνωστή στη… Γερμανία

xανιά-η-δράση-της-αμαρτωλής-κλινικής-1744773

Η ελληνική αστυνομία έβαλε λουκέτο σε κλινική στα Χανιά, συλλαμβάνοντας οκτώ εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και δύο επικεφαλής γιατρούς. Πρόκειται για μια «εγκληματική οργάνωση», τα μέλη της οποίας φέρονται ένοχα «για εμπορία ανθρώπων και παράνομες υιοθεσίες παιδιών», όπως δήλωσε η αστυνομία

Η ZEIT ONLINE αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της πως «σε έρευνα στην πόλη των Χανίων το 2019, η ZEIT είχε αναφερθεί στη συγκεκριμένη κλινική, προβαίνοντας σε μία σειρά σχετικών αποκαλύψεων ήδη τότε […] αποδεικνύοντας πως οι αυστηρές νομικές προϋποθέσεις για την παρένθετη μητρότητα δεν τηρούνταν στην κλινική […]

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 73χρονος διευθυντής και ιδρυτής της κλινικής, με τον οποίο οι δημοσιογράφοι της ZEIT είχαν μιλήσει κατά τη διάρκεια της μυστικής έρευνας, είχε δημιουργήσει μαζί με άλλους υπαλλήλους ένα διεθνές δίκτυο “μεσιτών” προκειμένου να φέρνουν στην Ελλάδα “αλλοδαπές γυναίκες που χρήζουν προστασίας” και να τις “εκμεταλλεύονται εκεί ως δότριες ωαρίων ή παρένθετες μητέρες”, με σκοπό την ικανοποίηση των πελατών της οργάνωσης παγκοσμίως σύμφωνα με τη dw.com .

Οι πελάτες είναι άτεκνα ζευγάρια, καθώς και ανύπαντροι ή ομοφυλόφιλοι άνδρες που ήθελαν να αποκτήσουν παιδιά. Το 2019 δύο δημοσιογράφοι της ZEIT είχαν παρουσιαστεί στην κλινική με ψεύτικες ταυτότητες ως άτεκνο ζευγάρι από τη Γερμανία και συναντήθηκαν με μία από τις παρένθετες μητέρες, […] η οποία είχε πει στους δημοσιογράφους της ZEIT ότι ήταν από τη Βουλγαρία και κυοφορούσε ένα μωρό για ένα ζευγάρι Γερμανών εκείνη την εποχή.

Ο επικεφαλής της κλινικής είχε επιβεβαιώσει τότε ότι είχε ήδη συνεργαστεί “με πολλά ζευγάρια από τη Γερμανία”. Στην Ελλάδα, ωστόσο, η παρένθετη μητρότητα επιτρέπεται μόνο υπό την προϋπόθεση ότι δεν συνδέεται με εμπορικούς σκοπούς. Έτσι, για παράδειγμα, μια φίλη ή συγγενής μπορεί να κυοφορήσει ένα μωρό για ένα άτεκνο ζευγάρι, εφ’ όσον έχει δοθεί και σχετική δικαστική άδεια. Η κλινική συχνά παραποιούσε τέτοια στοιχεία».

Το γερμανικό μέσο επισημαίνει τέλος πως «σύμφωνα με την αστυνομία οι παρένθετες μητέρες ήταν κυρίως γυναίκες Ρομά από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία με πολύ δύσκολο οικονομικό υπόβαθρο. Για κάθε παρένθετη μητρότητα η κλινική εισέπραττε συνήθως μεταξύ 70.000 και 100.000 ευρώ, εκ των οποίων “το 70% ήταν καθαρό κέρδος”, όπως δήλωσαν οι ερευνητές».

Στο μεταξύ μετά από μαραθώνια διαδικασία η οποία κράτησε από νωρίς το πρωί της Κυριακής έως τις 3.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανακριτής και εισαγγελέας προφυλάκισαν τέσσερις από τους κατηγορουμένους για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη, παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά.

One thought on “Xανιά | Η δράση της «αμαρτωλής» κλινικής ήταν για χρόνια γνωστή στη… Γερμανία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook