Xανιά: 13ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας – Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για φέτος στην Κρήτη

xανιά-13ο-διεθνές-σκακιστικό-τουρνουά-π-650020

Πανέτοιμη δηλώνει η διοργάνωση για την διεξαγωγή του 13ου διεθνές σκακιστικού τουρνουά Παλαιόχωρας που θα διεξαχθεί στην έδρα του δήμου Καντάνου-Σελίνου από 18 έως 25 Ιουλίου.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο δημοτικό σχολείο της Παλαιόχωρας, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και το 30ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών.

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που θα γίνει φέτος στην Κρήτη μετά την ακύρωση  του Μαραθωνίου Κρήτης και των Βενιζελείων» δήλωσε ο πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων & Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Σπυριδάκης.

Ο κύριος Σπυριδάκης τόνισε ότι «Έχουμε δώσει μεγάλη σημασία και προσήλωση ως διοργανωτές στην ασφάλεια των αθλητών και των συνόδων τους αφού θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της παγκόσμιας ομοσπονδίας και οι οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Τους αγώνες διοργανώνουν ο δήμος Καντάνου-Σελίνου και η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων Σαμαριά, με συνδιοργανώτρια την Περιφερειακή ενότητας Χανίων, υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Αθλητισμού και του ΕΟΤ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας –Εμπορίου- Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης δήλωσε ότι αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί για 13η χρονιά επειδή «σ’αυτή την δύσκολη συγκυρία που όλοι γνωρίζουμε λόγω του covid, κατάφεραν να ξεπεραστούν εμπόδια και να διασφαλιστούν όλες οι συνθήκες εκείνες που να μπορούν να μιλήσουν για μια ασφαλή διοργάνωση.»

Οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής ενότητας τόνισαν την σημασία που έχει ο διεθνής χαρακτήρας του φεστιβάλ ειδικά φέτος που δεδομένου των συνθηκών η κινητικότητα είναι χαμηλότερη σε σχέση με άλλες χρονιές.

Με περισσότερες από 200 διεθνείς και τοπικές συμμετοχές «H επιτυχία της διοργάνωσης είναι διασφαλισμένη.» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης συμπληρώνοντας ότι «η συνέπεια και η σοβαρότητα τέτοιων διοργανώσεων ενισχύουν σταθερά τον τουρισμό».

«Σαν τόπος πρέπει να κάνουμε και άλλα τέτοια γεγονότα με μια σοβαρότητα και μια σταθερότητα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook