Ξαναζωντανεύει το κλασικό σημείο… ραντεβού για τους Χανιώτες | Photos

ξαναζωντανεύει-το-κλασικό-σημείο-ρα-861715

Ένα γνώριμο σημείο «αναφοράς» απέκτησε ξανά από το πρωί της Πέμπτης η πόλη των Χανίων, καθώς στην Δημοτική Αγορά συνεργείο του Δήμου προχώρησε στην τοποθέτηση δύο νέων ταμπλό.

Τα δύο ταμπλό, στα οποία τα Μουσεία των Χανίων, θα έχουν τη δυνατότητα να αναρτούν το πρόγραμμα των εκδηλώσεών τους, φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν τις «Εικόνες»,  ένα σημείο που όπως και το «Ρολόι», αποτελούσε ανέκαθεν σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της πόλης.

Από τη στιγμή που οι «Εικόνες» όμως έπαψαν να είναι ενεργές και απομακρύνθηκαν, κάτοικοι των Χανίων έριξαν «στο τραπέζι» ως… ιδέα την τοποθέτηση των ταμπλό των Μουσείων των Χανίων.

Τη συγκεκριμένη ιδέα –πρόταση υιοθέτησε πρόθυμα ο Δήμος Χανίων. Ο εκπρόσωπος του Δήμου σε θέματα Πολιτισμού, Κώστας Τζωρτζάκης, μίλησε στο zarpanews.gr  για την προσφορά του Δήμου, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο, είχε προγραμματιστεί να γίνει εδώ και καιρό και όχι να ολοκληρωθεί μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

«Προσπαθούσα εδώ και καιρό να στήσω στο συγκεκριμένο σημείο, από τότε που απομακρύνθηκαν οι «Εικόνες», τα ταμπλό με τα Μουσεία των Χανίων. Προσωπικά ήθελα σημειολογικά η τοποθέτησή τους να γίνει στις 18 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα εορτασμού της Πολιτιστικής  Κληρονομιάς. Δυστυχώς, όμως τα συνεργεία μας καθυστέρησαν  και φτάσαμε σήμερα να τοποθετούνται. Φανταστείτε ότι χθες πήραμε τα τζάμια. Το λέω αυτό για να καταλάβει ο κόσμος, ότι δεν είναι προεκλογικό….» υπογράμμισε στο zarpanews.gr ο κ. Τζωρτζάκης.

Αύριο, Σάββατο 18 Μαϊου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, τα ταμπλό θα παραδοθούν και επίσημα, ως μια προσφορά του Δήμου Χανίων, στα Μουσεία για να αναρτούν στα ταμπλό τις εκδηλώσεις και τη θεματολογία τους.

Διερωτάται βέβαια εύλογα κανείς είναι για πόσο καιρό τα ταμπλό θα παραμείνουν άθικτα και δεν θα αμαυρωθούν από εμετικά συνθήματα, κακόγουστα γκράφιτι, πέφτοντας θύματα βανδαλισμών κάποιων που θεωρούν ότι με αντίστοιχες ενέργειες, πάνε… κόντρα στο σύστημα.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Ξαναζωντανεύει το κλασικό σημείο… ραντεβού για τους Χανιώτες | Photos

  1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΚΟΠΕΛΙΑ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΤΕ…
    ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑΜΠΛΩ ΤΩΝ CINEMA ΚΑΙ ΕΙΧΑΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ «ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ…»
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.
    ΤΩΡΑ ΞΑΝΑΒΑΖΕΤΕ (ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΤΑ) ΤΑΜΠΛΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ…
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΤΑΜΠΛΩ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ;;;;;
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ… ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.
    ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ…
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  2. τζαμπα τις βαζετε. Κανεις δεν παταει σε αυτο το σημειο για να ενημερωθει για κατι, ποσω μαλλον για μουσειακες εκδηλωσεις… Καποτε τουλαχιστον ειχαν φωτεινα στεγαστρα και ηταν γεματες τελειες αφισες ταινιων, πριν αρχισει ο κοσμακης να κατεβαζει τις ταινιες δωρεαν γιατι τα εισητηρια ηταν ακριβα. Μονο και μονο η θεα τους ηταν ενδιαφερουσα. Τωρα αυτος ο γκρι (μα καλα… γκρι;;;) πινακας ανακοινωσεων, μαλλον ειναι τελειως αδιαφορος σε ενα κρυμμενο σημειο απ’ οπου κανενας πια δεν περναει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook