Ξαναπλημμύρισε γνωστό κατάστημα στον Κλαδισό – Πέμπτη και… φαρμακερή, πάει στα δικαστήρια ο ιδιοκτήτης | Video

ξαναπλημμύρισε-γνωστό-κατάστημα-στο-1122316

Για πέμπτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια πλημμυρίζει το Italian Factory Outlet στον κόμβο του Κλαδισού, στα Χανιά, και ο ιδιοκτήτης του, Άκης Παινεσάκης, μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και τον Δημήτρη Παππά, όντας αγανακτισμένος και προαναγγέλλοντας προσφυγή στα δικαστήρια:

«Ήμουν εκεί αναμένοντάς το, γιατί είχα λάβει τρία alert από το πρωί ότι θα έρθει μια μεγάλη, έστω και στιγμιαία καταιγίδα. Και αναρωτιέμαι: εγώ το λαμβάνω από μια απλή εφαρμογή στο κινητό μου. Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν είχαν καταλάβει τι ερχότανε για να έρθουν να καθαρίσουν λίγο τον Κλαδισό, τα φρεάτια, για να μην συμβεί πάλι αυτό που έγινε; Ήμουν πίσω από την πόρτα του μαγαζιού μου και την κρατούσα μαζί με ένα από τα παιδιά μου, για να μην ανοίξει από την πίεση του νερού», είπε ο κ. Παινεσάκης.

Η κατάσταση ήταν δραματική, με τα νερά να έχουν πλημμυρίσει για ακόμα μια φορά τον κόμβο:

«Έπλεαν στον δρόμο αυτοκίνητα, η νησίδα δεν φαινόταν καν, το νερό ήταν πάνω από μισό μέτρο. Από το ένα ρεύμα, το δικό μας ρεύμα, υπήρχε το πρόβλημα. Στο απέναντι ρεύμα μπορούσαν να κινηθούν. Σκέφτηκα, «μωρέ, λες;» και τελικά βρεθήκαμε να κρατάμε την πόρτα από τα νερά. Η γλάστρα μου κολυμπούσε στον δρόμο και ζυγίζει 15 κιλά», περιέγραψε την κατάσταση ο Χανιώτης επαγγελματίας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η κατάσταση επαναλαμβάνεται, με τον κ. Παινεσάκη να αναφέρεται και στα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν γίνει στην περιοχή:

«Οι εργασίες είχαν γίνει πριν πλημμυρίσω, δύο και τρεις μήνες πριν και τότε μου είχαν πει, «αν ξαναπλημμυρίσεις, έλα να πάρεις τα κλειδιά του δημαρχείου». Μετά από τρεις μήνες καταστράφηκα. Τίποτα δε δούλεψε. Αν η κοίτη του ποταμού ήταν καθαρή, θα μπορούσε να φύγει το νερό.  Ήταν η πέμπτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια που πλημμυρίζουμε. Δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο για τη ΔΕΥΑΧ.  Κατά τη διάρκεια του κορονοϊού όμως, όταν ήταν κλειστό το μαγαζί, κάποιος λογαριασμός είχε χαθεί και πριν από μια βδομάδα η ΔΕΥΑΧ μου έκοψε το νερό χωρίς ειδοποίηση. Δεν σκέφτηκε κανείς, «σε αυτόν θα κόψουμε το νερό, που τον καταστρέψαμε;» αναρωτήθηκε ο κ. Παινεσάκης.

Εντέλει, ο Χανιώτης έμπορος προανήγγειλε προσφυγή στα δικαστήρια, δείχνοντας εξαιρετικά εκνευρισμένος με την κατάσταση που ζει, ενώ άφησε σαφείς αιχμές ότι κάποιοι δεν θέλουν μια τέτοια εξέλιξη:

«Αυτή τη φορά θα βρω το δίκιο μου, ανεξάρτητα από τις όποιες πιέσεις που θα δεχτώ, όπως δέχτηκα τις προηγούμενες φορές. Όταν έχει πλημμυρίσει τέσσερις φορές, είναι λογικό να κινηθείς νομικά. Και είναι λογικό για κάποιους να προσπαθήσουν να σε αποτρέψουν να κινηθείς νομικά. Ε λοιπόν αυτή τη φορά θα κινηθώ νομικά. Εμένα ποιος θα με προστατέψει;»

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο που τράβηξε ο ίδιος ο κ. Παινεσάκης μέσα από το κατάστημά του την ώρα της πλημμύρας:

zarpanews.gr

3 thoughts on “Ξαναπλημμύρισε γνωστό κατάστημα στον Κλαδισό – Πέμπτη και… φαρμακερή, πάει στα δικαστήρια ο ιδιοκτήτης | Video

  1. Έχω απορία το μεγάλο χαντάκι που τελειώνει πριν 200 μετρα από το κτήριο του factory που έχει πάει;. Ο δήμος το κάλυψε η ο ιδιοκτήτης του κτηρίου;

  2. Το πατωμα κτήριο είναι πολύ χαμηλά.
    Έπρεπε να είναι τουλάχιστον ένα με δύο σκαλοπάτια πάνω από τον δρόμο…
    Ιδίως σε τέτοιο σημείο όπως ο Κλαδισος…..

  3. Από οτι έμαθα, θα αλληλο-tag-αρονται ο δήμαρχος με τους αντιδημαρχους αύριο έξω από το Ωδείο στις ζωγραφιστές νότες και θα λυθεί το πρόβλημα του κλαδισου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook