Ξαναγύρισαν στο πρώτο ΑΤΜ που ανατίναξαν – Πώς στήθηκε η επιχείρηση και πιάστηκαν οι τρεις Χανιώτες

ξαναγύρισαν-στο-πρώτο-ατμ-που-ανατίνα-1131903

Με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, έκρηξη, κλοπές αυτοκινήτων και παράβαση του νόμου περί όπλων, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα οι τρεις Χανιώτες που συνελήφθησαν επ αυτοφώρω τα ξημερώματα της Κυριακής ενώ επιχειρούσαν να ανατινάξουν ΑΤΜ με σκοπό να το ληστέψουν.

Πρόκειται για έναν 47χρόνο από ορεινό χωριό των Χανίων ο οποίος δούλευε χρόνια σε γνωστά νυχτερινά μαγαζιά των Χανίων ως πορτιέρης, και δύο αδέλφια 36 και 28 ετών από τα Χανιά εκ των όποιον ο ένας είναι άνεργος και ο άλλος εργάζεται σε δημόσια επιχείρηση.

Είναι η πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά της χώρας, που δράστες οι οποίοι προσπαθούν να ανατινάξουν μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων με τη μέθοδο ploof crack συλλαμβάνονται επ αυτοφώρω και μάλιστα στο ίδιο ΑΤΜ απ’ όπου ξεκίνησαν τη δράση τους πριν από δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα το ΑΤΜ που βρίσκεται έξω από σούπερ μάρκετ στο Κολυμβάρι Χανίων, εκεί που στις 8 Δεκεμβρίου του 2018 οι τρεις Χανιώτες στο πρώτο τους χτύπημα το ανατίναξαν, αλλά οι φωνές μιας κατοίκου της περιοχής τους ανάγκασαν να τραπούν σε φυγή έχοντας προλάβει να πάρουν μόνο 20.000 από τα χρήματα.

Πέρασαν δύο χρόνια και δέκα συνολικά χτυπήματα, ακριβώς με την ίδια μεθοδολογία από τα οποία το ένα, σε ΑΤΜ της Αλμυρίδας τον Νοέμβριο του 2019 τους απέφερε λεία 130.000 ευρώ. Τότε ήταν που σταμάτησαν για ένα χρόνο τη δράση τους για να επιστρέψουν έχοντας όμως στο κατόπι τους τους έμπειρους αξιωματικούς του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων αλλά και τους πολύ καλά εκπαιδευμένους κομάντο του ΤΕΚΑΜ που παρακολουθούσαν άγρυπνοι τις κινήσεις τους μέρα και νύχτα.

Αν και οι κινήσεις των τριών συλληφθέντων ήταν πολύ προσεκτικές, καθώς κυκλοφορούσαν με κλεμμένα αυτοκίνητα, έκαναν αυτοψία πολλές φορές σε κάθε μηχάνημα που σχεδίαζαν να χτυπήσουν, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και φορούσαν δίπλα μπουφάν και τριπλά παντελόνια για να μην αφήσουν ίχνη dna, οι αστυνομικοί της ασφάλειας που τους παρακολουθούσαν κατάφεραν να μένουν κυριολεκτικά «αόρατοι». Όπως συνέβη και το βράδυ του Σαββάτου σε μια επιχείρηση που περισσότερο θύμισε αστυνομική ταινία με στιγμές μεγάλης έντασης.

Περισσότεροι από 40 αστυνομικοί με 20 αυτοκίνητα παρακολουθούσαν την περιοχή του Κολυμβαρίου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και μάλιστα σε περίοδο καραντίνας που η κίνηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Στη διάθεσή τους μάλιστα είχαν ακόμα και ειδικό drone της αστυνομίας που κατέγραφε τις κινήσεις των δραστών!

Οι τρεις Χανιώτες αφού είχαν κάνει αυτοψία στο συγκεκριμένο ΑΤΜ με τις κινήσεις τους να καταγράφονται καρέ καρέ τις προηγούμενες ημέρες, εμφανίστηκαν χθες βράδυ και αφού τσέκαραν την περιοχή έφυγαν, για να επιστρέψουν λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα με σκοπό να βάλουν μπροστά το σχέδιο τους. Είχε ξεκινήσει όμως η αρχή του τέλους…

Αφού συνέδεσαν την μπουκάλα του υγραερίου και το μηχάνημα με καλώδια με σκοπό να προκαλέσουν έκρηξη, παραβίασαν με λοστό την είσοδο του σούπερ μάρκετ αδιαφορώντας για το συναγερμό. Εκείνη την ώρα επέλεξαν οι αστυνομικοί με κίνδυνο της ζωής τους να επέμβουν αιφνιδιάζοντας τους δράστες, οι οποίοι επιχείρησαν να διαφύγουν.

Οι δύο πήδηξαν ένα φράχτη για να «προσγειωθούν» για κακή τους τύχη… επάνω σε αστυνομικούς, ενω ο τρίτος επιχείρησε να διαφύγει μέσα στα χωράφια αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς οι οποίοι είχαν περικυκλώσει την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το σούπερ μάρκετ. Ολα έγιναν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, με απόλυτη ακρίβεια σε μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση.

Στο αστυνομικό μέγαρο όπου οδηγήθηκαν και κρατούνται οι τρεις συλληφθέντες αρνήθηκαν να μιλήσουν, αλλά η υπόθεση έτσι και αλλιώς είναι «πολύ καλά δεμένη» όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες.

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

One thought on “Ξαναγύρισαν στο πρώτο ΑΤΜ που ανατίναξαν – Πώς στήθηκε η επιχείρηση και πιάστηκαν οι τρεις Χανιώτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook