Ξανά στους δρόμους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των Χανίων – Τι ζητούν

ξανά-στους-δρόμους-οι-ξενοδοχοϋπάλλη-1043557

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησε με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 6-4-2021, αποφάσισε να υιοθετήσει την απόφαση της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα και διοργανώνει την Τρίτη 20 Απριλίου και ώρα 10:30 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Αναλυτικά:

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Μετά την υπογραφή της πανελλήνιας και της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και την κατάθεσή τους στο Υπουργείο Εργασίας να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κήρυξή τους σε γενικώς υποχρεωτικές για όλους τους συναδέλφους. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα.

2. Για τους συναδέλφους μας να επανέλθει η ρύθμιση της μονομερούς αναστολής σύμβασης και η αποζημίωση ειδικού σκοπού από τον Απρίλιο μέχρι να ξαναεργαστούν.

3. Να εκδοθεί εγκύκλιος όπως υποσχέθηκε το Υπουργείο που θα αποσαφηνίζει ότι δεν θίγεται το δικαίωμα της υποχρεωτικής επαναπρόσληψης λόγω αναστολής σύμβασης και που θα ακυρώνει τις απολύσεις που ήδη διαπιστώνουμε με τα ξενοδοχεία κλειστά.

4. Να εμφανιστούν άμεσα τα ένσημα στον ΕΦΚΑ από τις μονομερείς αναστολές συμβάσεων.

5. Άμεση διακοπή πληρωμών και χρεώσεων σε ΔΕΚΟ και έκπτωση ενοικίου.

6. Απόσυρση του νέου Νομοσχεδίου-εκτρώματος που θα εισηγηθεί η Κυβέρνηση «δωράκι» στους εργοδότες που θέλουν τους εργαζόμενους «λάστιχο», που καταργεί το οκτάωρο και καθιερώνει ένα νέο ευέλικτο ωράριο εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες των εργοδοτών – επιχειρήσεων.

Παρακαλούμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας να σεβαστείτε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να τηρήσετε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας σχετικά με την πανδημία.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΥΓ. Στους κομματικούς συναδέλφους της Ταξικής Ενότητας,-μειοψηφίας του σωματείου μας,- που στεναχωρήθηκαν πάλι που υπογράψαμε νέα τοπική σύμβαση εργασίας, τους απαντάμε τα εξής: Μια ζωή τα ίδια καταγγέλλετε, τις συμβάσεις που υπογράφουμε και μετά ζητάτε να εφαρμοστούν. Εμείς δεν αφήσαμε κανέναν εργαζόμενο να κατρακυλήσει ο μισθός του στα 650 ευρώ όπως κάνατε εσείς στα κομματικά σωματεία που ελέγχετε. Οι συνάδελφοί μας έχουν καταλάβει τον ρόλο που παίζετε, και για αυτό σας έχουν κατατάξει εκεί που είστε. Δηλαδή ανύπαρκτοι.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook