Ξανά στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό στο Σφηνάρι – Συνελήφθησαν στα Χανιά

ξανά-στη-φυλακή-οι-κατηγορούμενοι-για-322995

Στις φυλακές Αγυιάς μέχρι την επανάληψη της δίκης, καθώς η προηγούμενη αθωωτική απόφαση αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο, οδηγήθηκαν οι δύο φερόμενοι ως δράστες της άγριας δολοφονίας ενός ζευγαριού ηλικιωμένων που είχε διαπραχθεί το 2015 στο Σφηνάρι Κισσάμου.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, με τους δύο συνταξιούχους, 78 και 66 ετών, να βρίσκουν μαρτυρικό θάνατο μετά από βασανιστήρια, στα οποία είχαν υποβληθεί για να αποκαλύψουν πού είχαν κρύψει 60.000 ευρώ, τα οποία είχαν νωρίτερα πάρει από τραπεζικό τους λογαριασμό.

Είχαν συλληφθεί δύο άνδρες, 51 και 36 ετών τότε (σήμερα 58 και 43 αντίστοιχα), οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια πρωτόδικα, αλλά αθωώθηκαν στη δίκη που έγινε σε δεύτερο βαθμό.

Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2022 ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την αθωωτική απόφαση και ανέπεμψε τους κατηγορούμενους σε νέα δίκη σε δεύτερο βαθμό, η οποία θα γίνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, το ίδιο δικαστήριο όπου είχαν αθωωθεί.

Την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν ξανά από την Αστυνομία στα Χανιά και οδηγήθηκαν στις φυλακές Αγυιάς.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Συνελήφθησαν την 30.09.2022 στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων δύο ημεδαποί, στο πλαίσιο αναιρετικής απόφασης του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, πράξη τελεσθείσα το έτος 2015 σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook