Ξανά στα Χανιά η «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» | Μία ακόμα παράσταση στο YouCA

ξανά-στα-χανιά-η-σταματία-το-γένος-αργ-933912

Μετά από την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή σεζόν και τα συνεχόμενα sold out, σε Ηράκλειο και Χανιά Η ΘΕ.Σ.Η και οι Stravaganti NUOVI, επιστρέφουν για δεύτερη σεζόν με τη “Σταματία, το γένος Αργυροπούλου” και θα βρίσκονται το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 21:00, στα Χανιά και στο φιλόξενο YouCA, για μία ακόμα παράσταση, ξετυλίγοντας ένα ανάλαφρο ταξίδι στην Αθήνα στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, αλλά και μία επί της ουσίας αφήγηση της πολύπαθης σύγχρονης ελληνικής ιστορίας μέσα από τις γρίλιες ενός παραθύρου.

Η Σταματία γεννημένη στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου δημοσίου υπάλληλου και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού, μονολογεί αδυνατώντας να παρακολουθήσει και κυρίως να αποδεχτεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Είναι μια γυναίκα προσκολλημένη στο τρίπτυχο πατρίς – θρησκεία – οικογένεια, που διατηρεί ακέραιες τις αρχές που έλαβε από τους γονείς της, και αντιμετωπίζει τους πάντες καλοπροαίρετα, αρνούμενη πεισματικά να σκεφτεί οτιδήποτε κακό.

Ο Κώστας Σωτηρίου φλερτάρει με την παρωδία, αλλά αντί για έναν επιδερμικά κωμικό τύπο, μας παραδίδει έναν κανονικότατο χαρακτήρα: μια ηρωίδα γλαφυρή και παράδοξα συμπαθή μέσα στην ιστορική, πολιτική, κοινωνική και οντολογική αφασία της. Μία περίεργη καρικατούρα συντηρητικής υφής που ασθμαίνει χαρούμενα μέσα στα στερεότυπα της όχι και τόσο «παλιάς» Ελλάδας

Κείμενο: Κώστας Σωτηρίου

Σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη

Σταματία: Νικολέτα Δάφνου

Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Καλαθάκης

Επιμέλεια μουσικης- ήχου: Στέλλα Κουφάκη, Σοφία Δερμιτζάκη

Φωτογραφίες: Μάνος Πολιτάκης

Αφίσα: Λίλα Δάφνου- metrographics

Ώρα έναρξης: 21:00

Τηλέφωνο κρατήσεων: 698 2908 433

Εισιτήριο: 12 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook