«Ξάφριζαν» λογαριασμούς μέσω e-banking – Στα χέρια των αρχών οι φερόμενοι ως δράστες

ξάφριζαν-λογαριασμούς-μέσω-e-banking-στα-1457340

Τετραμελής σπείρα «τρύπωνε» μέσω e-banking σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μετέφερε ποσά από τα θύματά της.

Η σπείρα μετέφερε τα ποσά από λογαριασμό σε λογαριασμό και στη συνέχεια σε εταιρείες προκειμένου να τα «ξεπλύνει».

Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία:

Συνελήφθησαν με εντάλματα, πρωινές ώρες της 8-12-2022 σε Νίκαια, Πέραμα και Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 51χρονος αλλοδαπός και τρεις ημεδαποί ηλικίας 48, 50 και 48 ετών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος μεγάλης αξίας, απάτης με υπολογιστές και πλαστογραφία.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης έρευνας, σχεδιάστηκε από την ανωτέρω υπηρεσία και διενεργήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν οι ανωτέρω διωκόμενοι.

Οι ανωτέρω τουλάχιστον από το έτος 2020 εντάχθηκαν και συμμετείχαν ως μέλη σε επιχειρησιακά δομημένη με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση, έχοντας διακριτούς ρόλους και προβαίνοντας στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης, αποκτώντας πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαδικτυακή διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών (e-banking) χρηστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών από λογαριασμούς των θυμάτων σε λογαριασμούς μελών της οργάνωσης και εν συνεχεία σε εταιρείες που διαχειρίζονταν μέλη της, με σκοπό την περαιτέρω νομιμοποίηση των παραπάνω εσόδων.

Το συνολικό χρηματικό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράσης υπολογίζεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των -124.000- ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook