Ξαφνική διακοπή στη δίκη Φιλιππίδη – Ο κατηγορούμενος ζητάει να απολογηθεί συμπληρωματικά

ξαφνική-διακοπή-στη-δίκη-φιλιππίδη-ο-1607587

Διεκόπη προσωρινά η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, μετά από αίτημά του για συμπληρωματική απολογία -πριν την εισαγγελική πρόταση.

Η συνήγορός του, Κική Μπακιρτζίδου, ανέφερε πως θα εισφέρει έγγραφα που έφτασαν στα χέρια του και τα κρίνει ως εξαιρετικά σημαντικά για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, την Πέμπτη περιήλθαν σε γνώση του κάποια έγγραφα, καινούρια, τα οποία εμπεριέχουν στοιχεία που δεν έχουν εισφερθεί μέχρι σήμερα στη διαδικασία και ο Πέτρος Φιλιππίδης θέλει να κάνει χρήση αυτών, όπως μεταδίδει το dikastiko.gr.

Το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό το αίτημά του.

Οι βαριές κατηγορίες και η «μακρά περίοδος δράσης»

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφό του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση του καταλογίζεται ότι επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Οι δικαστικές Αρχές προσάπτουν στον επιφανή καλλιτέχνη μία «μακρά περίοδο δράσης» την οποία προσδιορίζουν από το 2008 έως και το 2014, κατά την οποία «φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος των θυμάτων του».

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook