Xαμός στις ΗΠΑ | Άνθρωποι τρέχουν γυμνοί εξαιτίας νέου ναρκωτικού

xαμός-στις-ηπα-άνθρωποι-τρέχουν-γυμνοί-243762

drugΗ εικόνα ενός άνδρα να τρέχει γυμνός σε γειτονιά της Φλόριντα και να προσπαθεί να κάνει έρωτα με ένα δέντρο, σίγουρα δεν είναι η μόνη περίεργη κατάσταση που έχει εμφανιστεί τελευταία στην πόλη των ΗΠΑ. Ο συγκεκριμένος άνδρας, όταν τον συνέλαβαν, είπε στους αστυνομικούς ότι είναι ο Θεός Θορ.

Άλλος άνδρας, έτρεχε γυμνός στους πολυσύχναστους δρόμους μέρα μεσημέρι, νομίζοντας ότι τον κυνηγά ένα γερμανικό ποιμενικό, ενώ δύο ακόμα άνδρες, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της Fort Lauderdale στην Φλόριντα, όπου και ζήτησαν προστασία νομίζοντας ότι τους κυνηγούν.

Το κοινό όλων αυτών των περίεργων περιστατικών που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, είναι το συνθετικό ναρκωτικό με το όνομα flakka. Είναι ένα ναρκωτικό ιδιαίτερα δημοφιλές ενώ κοστίζει μόλις 5 δολάρια και από το 2013 που έκανε την εμφάνισή του έχει γίνει εφιάλτης για την αστυνομία.

Το flakka ανήκει στην ίδια οικογένεια ναρκωτικών, όπως το Ecstasy και ναρκωτικά από… άλατα μπάνιου που κάνουν θραύση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το flakka είναι πιο εύκολο να προμηθευτεί, ακόμα και και μέσω ταχυδρομείου, ενώ καπνίζεται μέσω ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Συνήθως κατασκευάζεται στην Κίνα και το Πακιστάν, πωλείται σε κρυσταλλική μορφή και το όνομά του είναι παράφραση της όμορφης αδύνατης Ισπανίδας.

Οι άνθρωποι θέλουν να το δοκιμάσουν επειδή είναι πολύ φθηνό, σημειώνει ο Don Maines, σύμβουλος αποτοξίνωσης.

Μετά την χρήση flakka η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται στους 41 βαθμούς Κελσίου, έτσι οι χρήστες βγάζουν τα ρούχα τους επειδή ζεσταίνονται πολύ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η χρήση του flakka αυξάνεται ραγδαία, ενώ έχει εξαπλωθεί και στο Τέξας, το Οχάιο και το Τενεσί, αλλά στην Φλόριντα είναι το επίκεντρο της χρήσης.

Όπως φαίνεται από τα ναρκοτεστ των αρχών, στην Φλόριντα, οι αιτήσει για έλεγχο για flakka από 38 το 2013 έφτασαν στους 228 το 2014, ενώ του πρώτους μήνες του 2015 είναι 275.

Ο 50χρονος James West τον Φεβρουάριο άρχισε να κλωτσά την γυάλινη πόρτα μπροστά από το αστυνομικό τμήμα του Fort Lauderdale, όπου είπε στους αξιωματικούς ότι ήταν απελπισμένος για βοήθεια επειδή τον κυνηγούσαν 20-25 άτομα και ο ίδιος δεν ήξερε γιατί. Αργότερα ανέφερε στην αστυνομία ότι είχε καπνίσει Flakka.

Οι χρήστες του flakka δεν μπορούν να ελέγξουν τις σκέψεις τους, αφού το ναρκωτικό επηρεάζει την χημεία του εγκεφάλου τους.

newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook