Xανιά | Δήμος Αποκορώνου: Ξεκινάνε οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

xανιά-δήμος-αποκορώνου-ξεκινάνε-οι-αι-397438

Ο Δήμος Αποκορώνου και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου πρόκειται να υλοποιήσουν για το σχολικό έτος 2017-2018 σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης «Κύκλος», «Λόγος και Πράξη» «Ορμή» και «Διδασκαλείο Κουκλάκη» που βρίσκονται στην περιοχή του Αποκόρωνα, το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ΔΩΡΕΑΝ παροχή υποστηρικτικής διδασκαλίας σε μαθητές που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-18, σε συνεργασία με τους φροντιστηριακούς οργανισμούς.

Τα κριτήρια ένταξης για την δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων είναι οικονομικά και κοινωνικά. Θα δοθεί προτεραιότητα σε οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα και σε μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους , γονείς με αναπηρία κ.α. μετά από διερεύνηση και εκτίμηση κοινωνικού λειτουργού από το Κέντρο Κοινότητας.

Ο αριθμός μαθητών που θα ενταχθούν στην παρακολούθηση των δωρεάν μαθημάτων είναι περιορισμένος.

Στο πλαίσιο αυτό οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο, θα ξεκινήσουν από 2 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 12 Οκτωβρίου 2017 και θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αποκορώνου (Δημαρχείο, Βρύσες) καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00

Απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να πρέπει συνοδεύουν την αίτηση είναι:

– Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας

-Εκκαθαριστικό Εφορίας, Ε1 και Ε9

– Πιστοποιητικό Ανεργίας γονέων (εάν και εφόσον υπάρχει).

-Σε περίπτωση αναπηρίας, αντίγραφο βεβαίωσης επιτροπής περί αναπηρίας με αναγραφόμενο το ποσοστό αναπηρίας.

– Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, σε περιπτώσεις πολύτεκνων, τρίτεκνων ή μονογονεϊκών οικογενειών .

– Πιστοποιητικό επίδοσης μαθητών – Βαθμοί αμέσως προηγούμενης τάξης.

– Oποιοδήποτε έγγραφο πιστοποιεί ότι είστε δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Αποκορώνου.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου στα τηλ: 2825340322 κ. Μαργαριτάκη, Κοινωνική Λειτουργός κ.Αποστολάκη, Ψυχολόγος

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς-ιδιοκτήτες των προαναφερθέντων φροντιστηρίων για την άμεση και εγκάρδια ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου για την δωρεάν διάθεση θέσεων μαθητείας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook