Wrap με μανιτάρια τεμπούρα

wrap-με-μανιτάρια-τεμπούρα-1510151

Συστατικά

Για το τουρσί

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • 400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

Για την τεμπούρα

  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • αλάτι
  • 330 γρ. σόδα , παγωμένη
  • 400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλσα

  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας

Για τη σύνθεση

  • 340 γρ. πίτες χορταρικών
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σερβίρισμα

  • κόλιανδρο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το τουρσί

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τον κόλιανδρο, το μπούκοβο, αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
  • Η μεμβράνη θα πρέπει να εφάπτεται στο μείγμα για να μείνουν τα μανιτάρια βυθισμένα.
  • Αν θέλουμε να είναι πιο μαλακά και όχι τραγανά τότε μόλις βάλουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα βράζουμε για 2-3 λεπτά και ακολουθούμε την υπόλοιπη διαδικασία.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για την τεμπούρα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, 40 γρ. κορν φλάουρ, αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
  • Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο κορν φλάουρ στα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα μανιτάρια στον χυλό και τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και πάρουν χρώμα.

Για τη σύνθεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα κοτσάνια από τον κόλιανδρο ψιλοκομμένα και τη σάλτσα σόγιας.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Απλώνουμε τις πίτες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε το γιαούρτι, τα μανιτάρια, τη σάλσα με τα ντοματίνια και τυλίγουμε.
  • Σερβίρουμε με τα φύλλα κόλιανδρου.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook