Wrap με μανιτάρια τεμπούρα
Συστατικά
Για το τουρσί
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
- 400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
Για την τεμπούρα
- 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- αλάτι
- 330 γρ. σόδα , παγωμένη
- 400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλσα
- 100 γρ. ντοματίνια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
- 50 γρ. σάλτσα σόγιας
Για τη σύνθεση
- 340 γρ. πίτες χορταρικών
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για το σερβίρισμα
- κόλιανδρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το τουρσί
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τον κόλιανδρο, το μπούκοβο, αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
- Η μεμβράνη θα πρέπει να εφάπτεται στο μείγμα για να μείνουν τα μανιτάρια βυθισμένα.
- Αν θέλουμε να είναι πιο μαλακά και όχι τραγανά τότε μόλις βάλουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα βράζουμε για 2-3 λεπτά και ακολουθούμε την υπόλοιπη διαδικασία.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για την τεμπούρα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, 40 γρ. κορν φλάουρ, αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
- Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο κορν φλάουρ στα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα μανιτάρια στον χυλό και τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και πάρουν χρώμα.
Για τη σύνθεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα κοτσάνια από τον κόλιανδρο ψιλοκομμένα και τη σάλτσα σόγιας.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Απλώνουμε τις πίτες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε το γιαούρτι, τα μανιτάρια, τη σάλσα με τα ντοματίνια και τυλίγουμε.
- Σερβίρουμε με τα φύλλα κόλιανδρου.
akispetretzikis.com