Βρούτσης: Οι επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν πρέπει υποχρεωτικά να δώσουν το δώρο Πάσχα στην ώρα τους

βρούτσης-οι-επιχειρήσεις-που-εξακολο-1017029

Όσες επιχειρήσεις εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά αυτές τις μέρες και δεν έχουν επηρεαστεί από τα κυβερνητικά μέτρα, είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν κανονικά το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας πως όποιες δεν το κάνουν θα υποστούν τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ο υπουργός μιλώντας στο Mega έκανε έκκληση στους εργοδότες να το δώσουν κι αυτοί κανονικά το δώρο εάν έχουν τη δυνατότητα, αφού «δεν είναι δεσμευτικό, ούτε υποχρεωτικό να κάνουν χρήση της δυνατότητας που τους δίνεται από την κυβέρνηση για μετέπειτα καταβολή του».

Όπως τόνισε παράλληλα ο υπουργός, νομοθετείται από την αρχή «ένα νέο Εργατικό Δίκαιο. Απαγορεύονται οι απολύσεις και αναστέλλουμε για 3 με 4 μήνες τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις. Βεβαίως υπάρχουν κενά, και θα εμφανιστούν ερωτηματικά και θα υπάρξουν και αδικίες. Μιλάμε για έκτακτες καταστάσεις, για επείγουσα νομοθετική πρωτοβουλία».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook