Βρώμικος καναπές; 7 tips καθαριότητας για να τον κάνετε σαν καινούργιο!

βρώμικος-καναπές-7-tips-καθαριότητας-για-ν-1615791

Το σαλόνι αποτελεί την «καρδιά» του σπιτιού, τον χώρο που περνάμε πολλές ώρες χαλαρώνοντας ή απολαμβάνοντας την παρέα των αγαπημένων μας. Όπως είναι λογικό, ο καναπές μπορεί να λερωθεί από την συχνή χρήση ή και από μικρά ατυχήματα, που μπορεί να συμβούν στον καθένα. Τότε έρχεται η στιγμή να σηκώσουμε… μανίκια και να δοκιμάσουμε τις ακόλουθες πρακτικές συμβουλές καθαρίσματος για να καταφέρουμε να κάνουμε τον καναπέ μας σαν καινούργιο.

Σύντομος οδηγός για καθαρό καναπέ

Ξεκινήστε από το πιο σημαντικό, που είναι να διαβάσετε τις προτάσεις του κατασκευαστή για τον καθαρισμό. Οι καναπέδες συνοδεύονται πάντα με μια ετικέτα καθαρισμού, όπως τα ρούχα σας, που περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως τα καθαριστικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε ύφασμα.

Ενώ οι μέθοδοι ποικίλουν, σε γενικές γραμμές, θα θέλετε να σκουπίσετε τον καναπέ χρησιμοποιώντας το κατάλληλο καθαριστικό. Εστιάστε στο τρίψιμο των λεκιασμένων περιοχών και, στη συνέχεια, αφήστε την περιοχή να στεγνώσει εντελώς πριν αξιολογήσετε την προσπάθειά σας για την αφαίρεση του λεκέ.

Ο επιτυχής καθαρισμός εξαρτάται από τη χρήση του σωστού διαλύματος καθαρισμού στο συγκεκριμένο ύφασμα του καναπέ, ανεξάρτητα από το εάν είναι διθέσιος, τριθέσιος ή γωνιακός.

1. Καθαρίστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα τους λεκέδες

Μόλις εντοπίσετε έναν λεκέ ή εάν χυθεί κάτι πάνω στον καναπέ σας, ξεκινήστε αμέσως να καθαρίζετε την περιοχή, καθώς έτσι ο λεκές δεν θα σταθεροποιηθεί και θα είναι πιο εύκολο να τον εξαλείψετε, δίχως να αφήσει σημάδι.

2. Χρησιμοποιήστε μια στεγνή βούρτσα

Χρησιμοποιήστε μια στεγνή βούρτσα ή μια πετσέτα χεριών για να αφαιρέσετε το αρχικό στρώμα του λεκέ. Εάν δεν υπάρχει λεκές, βουρτσίστε τον καναπέ σας χρησιμοποιώντας μια στεγνή βούρτσα με φυσικές τρίχες για να φέρετε στην επιφάνεια σκόνη και ρύπους.

3. Ώρα για σκούπα

Πριν περάσετε στο τρίψιμο του καναπέ, χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα χειρός για να αφαιρέσετε τα ψίχουλα και τυχόν άλλα υπολείμματα σκόνης ή φαγητού. Αυτό θα διευκολύνει τον εντοπισμό και την εστίαση σε ενοχλητικούς λεκέδες όταν έρθει η ώρα του καθαρισμού.

4. Σύμμαχός σας η μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα δεν είναι μόνο για την κουζίνα, μιας και αποδεικνύεται χρήσιμο εργαλείο καθαρισμού. Στην πραγματικότητα, το ψέκασμα μαγειρικής σόδας σε ολόκληρο τον καναπέ θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των οσμών και στην περαιτέρω χαλάρωση των λεκέδων.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σπιτικό διάλυμα μαγειρικής σόδας για οποιεσδήποτε περιοχές με έντονους λεκέδες. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και νερού. Είτε χρησιμοποιήσετε την μαγειρική σόδα σκέτη είτε το διάλυμα, αφήστε την στο καναπέ για περίπου 15 έως 20 λεπτά.

Μόλις η μαγειρική σόδα απορροφήσει πλήρως τον λεκέ, σκουπίστε την με την ηλεκτρική σκούπα.

Και όπως κάνουμε πάντα με όλους τους τύπους διαλυμάτων καθαρισμού, δοκιμάστε το πρώτα σε ένα τμήμα του καναπέ, που δεν φαίνεται για να δείτε τα αποτελέσματα, πριν τον καθαρίσετε πλήρως.

5. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο προϊόν για τον καναπέ

Ξεκινήστε να καθαρίζετε τον καναπέ σας με το προτεινόμενο προϊόν των κατασκευαστών. Εάν δεν είστε σίγουροι εάν το προϊόν εμπίπτει στις συστάσεις, δοκιμάστε μια μικρή περιοχή για να αποκλείσετε ατυχήματα αποχρωματισμού.

Είτε χρησιμοποιείτε καθαριστικό με βάση το νερό είτε διαλύτη (ή και τα δύο), ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία.

6. Στεγνώστε τον υφασμάτινο καναπέ σας με μια μαλακή πετσέτα

Ταμπονάρετε τις υγρές περιοχές με μια στεγνή πετσέτα για να απορροφήσετε την υγρασία από τον καναπέ. Εάν έχει απομείνει καθαριστικό διάλυμα, βουρτσίστε το απαλά μέχρι να φύγει εντελώς από τον καναπέ σας.

7. Αφήστε τον να στεγνώσει

Αφήστε την επιφάνειά του να στεγνώσει κατά την διάρκεια της νύχτας και το επόμενο πρωί θα ξυπνήσετε και θα δείτε ένα φρεσκοκαθαρισμένο καναπέ σαν καινούργιο.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook