«Βροχή»… βράχων στα Σφακιά – Κατολισθήσεις, καταστροφές κτηρίων, υπερχειλίσεις

βροχή-βράχων-στα-σφακιά-κατολισθ-819115

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα  της «Ωκεανίδος» και από το Δήμο Σφακίων.

Στη Χώρα Σφακίων σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε πάρα πολλά σημεία, με μεγάλους βράχους να ξεκολλούν από τις πλαγιές και να κατρακυλούν σε δρόμους αλλά και κτίσματα.Ακόμη, υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση λόγω της πτώσης στύλων.

Όπως ενημέρωσε ο Δήμος, η διέλευση των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο ιδιαίτερα στα σημεία στον Πατσιανό μεταξύ βενζινάδικου και ελαιουργείου είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Επίσης στη γέφυρα του Αργουλέ που διέρχεται το ρεύμα του οικείου φαραγγιού υπάρχει υπερχείλιση καθώς και στο δρόμο στη Χώρα Σφακίων προς Ανώπολη στις τελευταίες οικίες λόγω κατολίσθησης παλαιάς κατοικίας.Μεγάλη προσοχή και στη διαδρομή από Χώρα Σφακίων προς Ίμπρο λόγω κατολισθήσεων. Ειδικότερα στο σημείο στα Τούνελ. Επίσης στους Κομιταδες στην έξοδο του φαραγγιού της Ίμπρου από ώρα 18:30 που σταμάτησαν να επιχειρούν ΜΕ η επαρχιακή οδός είναι κλειστή λόγω μεγάλου όγκο φερτών υλικών.

Επίσης στο τμήμα της επαρχιακής οδού από Ίμπρο έως Αλίκαμπο απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή λόγω έντονης ομίχλης και φερτών υλικών στο οδόστρωμα. Συνιστάται η αποφυγή των παραπάνω σημείων και οι άσκοπες μετακινήσεις των δημοτώνΟι φωτογραφίες της Bettina Trüper είναι αποκαλυπτικές της κακοκαιρίας που επικράτησε και μας κάνουν να αισθανόμαστε τυχεροί που δεν υπήρχαν τραυματισμοί:zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook