Βροχή τα παράπονα για τον ΟΑΕΔ στα Χανιά – Πολίτης έφτασε να ρωτήσει στο… Ηράκλειο για υπόθεσή του

βροχή-τα-παράπονα-για-τον-οαεδ-στα-χανι-1170657

Έπειτα από τη δημοσίευση της υπόθεσης της Χανιώτισσας που ζητάει έγγραφη απάντηση από τον ΟΑΕΔ στα Χανιά (δείτε ΕΔΩ), άλλος ένας πολίτης, ένας Χανιώτης επιχειρηματίας, καταγγέλλει τον Οργανισμό για μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και το ότι δεν απαντάει εγγράφως σε ερωτήσεις που του απέστειλε και μάλιστα έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου.

Ο Χανιώτης (στοιχεία στη διάθεση του zarpanews.gr) που διατηρεί επιχείρηση λιανικού εμπορίου, απασχολεί δύο υπαλλήλους για τους οποίους ο ΟΑΕΔ τον επιδοτεί, μέσω προγράμματος απασχόλησης προσωπικού. Το πρόγραμμα λειτουργεί ως εξής: οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά από τον εργοδότη, ο οποίος στη συνέχεια αποστέλλει αίτηση στον ΟΑΕΔ για κάθε δίμηνο που περνάει, ώστε να λάβει αργότερα την επιδότηση.

Το… αργότερα αυτό όμως, γίνεται ολοένα και πιο… αργό. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, ανέκαθεν υπήρχε μια καθυστέρηση μηνών, αλλά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, αυτή η καθυστέρηση έχει αυξηθεί. Αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι η τελευταία τέτοια αίτηση που πληρώθηκε, αφορούσε το πρώτο δίμηνο του 2020, και από τότε, τίποτα. Έχει ξεπεράσει δηλαδή αισίως τους οκτώ μήνες και… προχωράμε.

Όταν ρώτησε εγγράφως τον ΟΑΕΔ τι ακριβώς συμβαίνει, καμία έγγραφη απάντηση δεν έλαβε. Υποστηρίζει μάλιστα ότι η επιστολή του έλαβε κανονικά αριθμό πρωτοκόλλου. Όμως η υπηρεσία δεν απάντησε εγγράφως, υπήρξε μόνο τηλεφωνική επικοινωνία και μάλιστα, όπως υποστηρίζει, σε επιθετικό ύφος.

Έφτασε στο σημείο να επικοινωνήσει με τον ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο, μιας και οι εντολές πληρωμής βγαίνουν από εκεί, για περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεσή του.

Σε επικοινωνία με το zarpanews.gr, ο επιχειρηματίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση αυτή, προσθέτοντας ότι δεν είναι ο μοναδικός που δέχεται τέτοια αντιμετώπιση.

Ακόμα και αν υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης ή τήρησης μέτρων για τον κορονοϊό που ενδεχομένως να καθυστερεί τη λειτουργία του παραρτήματος στα Χανιά, δεν νοείται μια δημόσια υπηρεσία να μην απαντάει εγγράφως σε πρωτοκολλημένες ερωτήσεις πολιτών.

Και η όποια καθυστέρηση στην επεξεργασία και πληρωμή, στην εποχή της πανδημίας που ζούμε, είναι διπλά επίπονη για άνεργους αλλά και επιχειρήσεις.

Μάλλον δεν χρειάζεται εξήγηση το γιατί.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Βροχή τα παράπονα για τον ΟΑΕΔ στα Χανιά – Πολίτης έφτασε να ρωτήσει στο… Ηράκλειο για υπόθεσή του

  1. Στο 11320 απαντουν προθυμοι υπαλληλοι απο τα κεντρικα του Οαεδ, να σου λυσουν οποια απορια ή προβλημα υπαρχει. Ευγενικοτατοι και εξυπηρετικοτατοι!! Πού να περιμενει κανεις να συννενοηθει με τον Οαεδ των Χανιων..

  2. Η κατασταση στις δημοσιες υπηρεσιες ειναι τραγικη. Αγενεια, ψυχροτητα, ελλειψη εξυπηρετησης και αγνοια για το αντικειμενο. Ανεξελεγκτοι εντελως οποια ωρα θελουν ερχονται, οποια ωρα θελουν φευγουν, οποτε θελουν εξυπηρετουν και οποτε δε θελουν οχι.
    Οσο για τα ραντεβου που δινουν με συγκεκριμενη ωρα, δεν τα τηρουν οι ιδιοι και ο κοσμος περιμενει απ εξω.
    ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, ΚΕΠ κλπ υπηρεσιες αππτελουν τοπο βασανιστηριου των πολιτων. Συχνα αρρωστων, αναπηρων κλπ.
    ΝΤΡΟΠΗ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

  3. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟ ΓΚΡΙΝΙΑ ΕΙΣΤΕ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
    ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ.
    ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΒΙΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΔΡΑΜΑ. ΘΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΒΟΗΘΗΤΟΥΣ

  4. ΤΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΚΑ.
    ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ PROJECT MANAGER ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΝΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΟΙ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΤΟ ΚΟΥΛΙΣ.
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ
    ΜΕ ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΑΞΙΑ

  5. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ.
    ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΠΟΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook