«Βροχή» οι παραβάσεις και τα πρόστιμα στην Κρήτη για τον κορονοϊό – Νέες «καμπάνες» σε ξενοδοχεία και bar

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αστυνομικοί έλεγχοι και στην Κρήτη, σχετικά με τους κανονισμούς χρήσης μάσκας-τήρησης αποστάσεων στους πολίτες αλλά και τις οδηγίες που ισχύουν για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Έτσι για χτες Παρασκευή 7 Αυγούστου, διαπιστώθηκαν συνολικά 23 παραβάσεις σε όλο το νησί, από τις οποίες:

〉  Οι 19 αφορούσαν σε παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση αποστάσεων, οι αναλυτικά διαπιστώθηκαν:

  • 5 στην Π.Ε. Χανίων
  • 4 στην Π.Ε. Ρεθύμνου
  • 7 στην Π.Ε. Ηρακλείου
  • 3 στην Π.Ε. Λασιθίου

Σημειώθηκαν ακόμα 4 παραβάσεις σε επιχειρήσεις για παραβίαση των κανόνων λειτουργίας τους.

Στα Χανιά, οι αρχές «σφράγισαν» ένα κατάστημα για συνωστισμό και όρθιους πελάτες στην Σπλάντζια και επέβαλλαν διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη. Η αναστολή λειτουργίας έχει 15ήμερη ισχύ.

Στο Ρέθυμνο, οι αρχές σε κοινούς ελέγχους με άλλες υπηρεσίες, βεβαίωσαν παραβάσεις σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες της ευρύτερης περιοχής. Στην πρώτη περίπτωση, από τον έλεγχο προέκυψε ότι στο ξενοδοχείο λειτουργούσε εστιατόριο self-service παρά τις σαφείς οδηγίες του ΕΟΤ, που το είχαν απαγορεύσει.

Επίσης, σε μία ακόμα ξενοδοχειακή μονάδα, ο ιδιοκτήτης είχε αμελήσει να βγάλει ένα υγειονομικό πιστοποιητικό, απαραίτητο για τη λειτουργία της επιχείρησης. Και στις δύο περιπτώσεις, επιπλέον πρόστιμα θα βεβαιώνονται και από τον ΕΟΤ.

Στο Ηράκλειο, διαπιστώθηκε εκ νέου παράβαση σε νυχτερινό μαγαζί διασκέδασης-μπαρ, όπου βρέθηκαν όρθιοι πελάτες εντός του και βεβαιώθηκαν τα δέοντα, πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας.

Πάντως, όπως διαπιστώνει κανείς εύκολα, στον προγραμματισμό των αστυνομικών αρχών ανά την επικράτεια, είναι οι έλεγχοι να εντατικοποιηθούν σε καθημερινή βάση, με τα πρόστιμα να μην έχουν ανασταλτική ισχύ.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ