«Βρήκαμε τα καλώδια του αναπνευστήρα πάνω στον ασθενή»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες από το έγκλημα στον Ερυθρό

βρήκαμε-τα-καλώδια-του-αναπνευστήρα-1204149

Ένα πρωτοφανές έγκλημα μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, στον Ερυθρό Σταυρό. Εκεί όπου 60χρονος ασθενής έβγαλε τον αναπνευστήρα από άλλον γιατί τον ενοχλούσε ο θόρυβος των μηχανημάτων!

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο άκουσε το μεσημέρι της Πέμπτης (08.04.2021) την είδηση πως ένας ασθενής με κορονοϊό, σκότωσε έναν άλλο, διασωληνωμένο σε δωμάτιο εκτός ΜΕΘ, επίσης ασθενή με Covid-19. Η κατάθεση ενός από τους υγειονομικούς που προσπάθησαν να σώσουν τον άτυχο 77χρονο, την οποία φέρνει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος, αποκαλύπτει πως ο δράστης αφού έβγαλε την πρίζα, την άφησε πάνω στο θύμα και μετά ξάπλωσε!

Ο 60χρονος, αλβανικής καταγωγής που είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές στο παρελθόν, νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον άτυχο 77χρονο άνδρα. Και οι δυο είναι ασθενείς με κορονοϊό, νοσηλεύονταν στο ίδιο (απλό) δωμάτιο του δευτέρου ορόφου στον Ερυθρό Σταυρό, με τον δεύτερο να χρειάζεται διασωλήνωση.

Αρχικά, ο θάνατος του 77χρονου χαρακτηρίστηκε «μυστήριο». Πολύ γρήγορα, όμως, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που κλήθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, κατάλαβαν τι είχε συμβεί. Και όταν στον αναπνευστήρα που είχε βγει από τον άτυχο 77χρονο βρέθηκε το αποτύπωμα του δεύτερου ασθενή του θαλάμου, όλα αποκαλύφθηκαν.

Το θύμα είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα και είχε διασωληνωθεί στις 5 Απριλίου, σε απλό θάλαμο, με παρακολούθηση από μόνιτορ και στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ για ΜΕΘ. Ο 60χρονος δράστης νοσηλευόταν επίσης με Covid-19, πνευμονική εμβολή και παθολογικά υποκείμενα.

Βρήκαμε τα καλώδια πάνω στον ασθενή

Όταν ήχησε ο συναγερμός και το προσωπικό έτρεξε στο δωμάτιο να δει τι είχε συμβεί, βρήκε τον 77χρονο αποσωληνωμένο. Με τον αναπνευστήρα να έχει βγει και τα καλώδια πάνω του!

Η μαρτυρία ενός από τους ανθρώπους που προσπάθησαν, μάταια δυστυχώς, να τον επαναφέρουν στη ζωή, είναι αποκαλυπτική.

«Βρήκαμε τα καλώδια ρεύματος του αναπνευστήρα πάνω στον ασθενή και το κρεβάτι του. Νωρίτερα είχε ηχήσει ο συναγερμός του αναπνευστήρα του ασθενούς. Φορέσαμε τις στολές και πήγαμε προς το θάλαμο. Ακούσαμε φασαρία πριν μπούμε. Όταν είδαμε το μηχάνημα σε αυτή την κατάσταση επικεντρωθήκαμε στον ασθενή, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί ο σωλήνας αερισμού από τη βάση του και ήταν γυρισμένη η οθόνη του αναπνευστήρα. Επιχειρήσαμε ανάνηψη αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε», κατέθεσε, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, μέλος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Ερυθρού Σταυρού.

Οι αρχές ερευνούν αν ο δράστης είναι εκείνος που είχε βγάλει και το σωλήνα οξυγόνου με τη μάσκα ή κάποιοι από τους γιατρούς που επιχειρούσαν την ανάνηψη, αν και φαίνεται να υπερισχύει η πρώτη εκδοχή, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Άλλωστε, πριν το έγκλημα, ο 60χρονος είχε παραπονεθεί στο προσωπικό του νοσοκομείου για το θόρυβο που έκαναν τα μηχανήματα στο δωμάτιο και πως «δεν τον αφήνουν να ησυχάσει».

Το ιστορικό

Πάνω στον αναπνευστήρα και στα καλώδια παροχής ρεύματος που κατέληγαν στην πρίζα βρέθηκαν τα αποτυπώματα του 60χρονου. Η ταυτοποίησή τους δεν άργησε αφού ο άνδρας είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν, καθώς το 2006 είχε κατηγορηθεί για απειλή, εξύβριση, σωματικές βλάβες στο πλαίσιο συμπλοκής και το 2019 για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου, θωπεία στην περιοχή του Χολαργού.

Ο δράστης είχε μπει στη νοσοκομείο στις 4 Απριλίου. Είχε πει στους γιατρούς πως είχε ψυχιατρικό ιστορικό, με τέτοιο περιστατικό στο παρελθόν. Ο ψυχίατρος που τον είχε εξετάσει τον είχε βρει συνεργάσιμο και ήρεμο και η διπολική διαταραχή που υπήρχε στο ιστορικό του, θεωρήθηκε ήπια και, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ως τέτοια αξιολογήθηκε από τους γιατρούς πριν από την εισαγωγή του. Φέρεται, επίσης, να εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους και μετά την εγκληματική ενέργεια, οι οποίοι είχαν την ίδια διάγνωση.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook