Βρεττός: ο Ικαρος, η συνεργασία με τον Παναθηναϊκό και τα Νεροκούρου

βρεττός-ο-ικαρος-η-συνεργασία-με-τον-π-1139344

Δύσκολη περιγράφεται η κατάσταση στα τοπικά σωματεία των Χανίων στο χώρο του ποδοσφαίρου λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων από τις δηλώσεις που παραχώρησε στο Zarpa Radio 89.6 ο πρόεδρος της ομάδας του Ικάρου Μουρνιών, Δημήτρης Βρεττός.

Ο Βρεττός παρουσιάστηκε πολύ ανήσυχος όσον αφορά την εξέλιξη που θα έχει τοπικό ποδόσφαιρο στα Χανιά, ενώ από ‘κει και πέρα μίλησε για τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει με τον Παναθηναϊκό αλλά και για τις εργασίες που είναι να υπάρξουν στο γήπεδο των Νεροκούρου.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

Για τη συνεργασία με τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είχε παλαιότερα Ακαδημίες στα Χανιά, αλλά προσπάθησε ν’ αναπτύξει το δίκτυο με λάθος τρόπο, μια προσπάθεια που ναυάγησε. Αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει το δίκτυο ο Κώστας Αλάσσας, που έχει την εταιρεία Sports Team, η οποία έχει αναπτύξει τις σχολές του δικτύου σε όλη την Ελλάδα. Εγινε ένα τηλέφωνο από μένα προσωπικά στον Κώστα Φραντζέσκο μεταξύ σοβαρού και αστείου. Κάναμε μια επαφή και ο άνθρωπος έδειξε πολύ θετικός, κατατοπίζοντάς μας απόλυτα και μας είπε ότι την επόμενη μέρα θα μας καλούσε ο υπεύθυνος του δικτύου, ο κ. Τσεκούρας κι έτσι έγινε. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Ετυχε να είναι και σε φάση ο Παναθηναϊκός όπου προσπαθούσε ν’ ανοίξει πάλι το δίκτυο του σωστά, όπως αρμόζει για μια ομάδα αυτού του επιπέδου κι έτσι έτυχε ουσιαστικά να βρεθούμε στο δρόμο τους γιατί έψαχναν μία Ακαδημία στα Χανιά. Ετυχε το τάιμινγκ… Προλάβαμε ουσιαστικά να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί τους. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την συνεργασία, αλλά δεν έχουμε προλάβει κιόλας γιατί πάνω που προσπαθήσαμε ν’ ανοίξουμε τα φτερά μας, μας… τα ‘κοψαν! Ισα-ίσα προλάβαμε και πήραμε τα ρούχα και βγάλαμε μια φωτογραφία και ήρθε το τέλος. Υπάρχουν κάποια σεμινάρια που γίνονται μέσω διαδικτύου, στο πρώτο συμμετείχαν όλες οι Ακαδημίες και πήραμε μέρος κι εμείς σαν Ικαρος. Θα γίνεται ανά 15 ημέρες κάτι αντίστοιχο και μέχρι να σταματήσει το lockdown. Εάν δεν υπήρχε αυτή η διακοπή θα ερχόταν ο κ. Μπατσινίλας και άτομα από το επιτελείο του Παναθηναϊκού στα Χανιά».

Για το τι γίνεται αυτό το διάστημα της διακοπής: «Παλμό έχουμε μεταξύ μας σαν ομάδα, αλλά μόνο αυτό! Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Τα παιδιά πιστεύουν ότι μέσα στον επόμενο μήνα δεν θα υπάρξει κάτι διαφορετικό. Για μένα ήταν λάθος που ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα. Η άποψή μου είναι ότι θα ήταν καλύτερο να μην παιχτούν τα πρωταθλήματα! Φοβάμαι ότι αρκετοί παίκτες θα εγκαταλείψουν, δεν θα συνεχίσουν. Εχουν χάσει το κίνητρο τους, έχουν απογοητευτεί… Στην ουσία, το τοπικό είναι ένα χόμπι, να περνάμε καλά, να κάνουμε την πλάκα μας πέρα από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν, γιατί αυτό ουσιαστικά αφορά τις υπόλοιπες, εκτός από το να είναι βέβαια σοβαρές. Πάνω που οι ομάδες ξεκίνησαν ξανά και βρήκαν τα πατήματα τους, το πρωτάθλημα διακόπηκε. Φοβάμαι ότι θα ξαναπαίξουμε τον Φλεβάρη, μακάρι οι ειδικοί να βρουν τις λύσεις»…

Για το γήπεδο των Νεροκούρου: «Χρησιμοποιούμε το γήπεδο από τότε που ήταν χωμάτινο, περισσότερο από 15 χρόνια. Ξέρουμε ότι υπογράφηκε η σύμβαση για την αλλαγή του χλοοτάπητα στις 30 Αυγούστου 2019, ήμουν παρών στην περιφέρεια. Δεν έχετε ρωτήσει μόνο εσείς τον κ. Μιχαηλάκη, τον ρωτώ κι εγώ και με πάει από Σεπτέμβρη σε Οκτώβρη και από Οκτώβρη σε Νοέμβρη και από Νοέμβρη δεν ξέρουμε! Εχει γίνει η ανάθεση σε εργολάβο. Ο εργολάβος δεν ξεκινά. Αυτή η περίοδος κιόλας θα ήταν ιδανική για να γίνουν τα έργα. Είναι ένα θέμα αυτό γιατί το γήπεδο θα μπορούσε να τελειώσει σε 15 ημέρες. Το ερώτημα μου είναι γιατί δε γίνονται τώρα τα έργα. Εγώ το έχω θέσει σαν ερώτημα, αλλά δεν έχω πάρει απάντηση. Για τ’ αποδυτήρια στα Νεροκούρου είχε αναφερθεί κάτι πέρσι στην κλήρωση της ΕΠΣ Χανίων από τον κ. Κώτσογλου, έχουμε κάνει μία αίτηση στην περιφέρεια για να μπορούν όλες οι ομάδες να εξυπηρετηθούν. Το θέμα κωλυσιεργεί, δεν ξέρω για ποιο λόγο φρενάρει. Εν πάση περιπτώσει θα βρεθεί ο τρόπος ώστε η κάθε ομάδα να αποκτήσει τα δικά της αποδυτήρια, όπως συμβαίνει και στα άλλα γήπεδα στα Χανιά. Οταν κάθε ομάδα έχει τα δικά της αποδυτήρια θα είναι η καθεμία υπεύθυνη ώστε να είναι καθαρά, να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής κτλ. Γιατί όταν σ’ ένα χώρο μπαινοβγαίνουν 30 άτομα και δεν ξέρεις ποιοι είναι αυτοί, θα υπάρχει πάντα πρόβλημα».

Για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΧ: «Η Σπάθα και ο Απόλλων είναι πράγματι τα μεγάλα φαβορί, ξεκίνησαν καλά, αλλά το πρωτάθλημα δεν μπορεί να κριθεί στις πρώτες 4 αγωνιστικές. Καμία ομάδα δεν είναι κάτι το φοβερό ώστε να πεις από τώρα ότι θα το πάρει με τον τρόπο που τα είχε καταφέρει για παράδειγμα ο Πανακρωτηριακός ή το ΣΥΝΚΑ. Εμείς είχαμε ξεκινήσει με δύο ισοπαλίες και μια νίκη. Ουσιαστικά μόλις πήραμε μπροστά έγινε διακοπή! Ο Ικαρος δεν έχει το άγχος του πρωταθλητισμού, είμαστε μια ομάδα η οποία προσπαθεί να κρατά τους παίκτες της κάθε χρόνο, να μη φεύγει κανείς και να υπάρχει ο ίδιος κορμός και να κάνουμε ό,τι προσθήκες κρίνονται απαραίτητες. Εάν κάποια στιγμή καταφέρει ο Ικαρος να πάρει ένα πρωτάθλημα, που δεν έχει πάρει -κύπελλο έχουμε πάρει- αυτό θα ήταν πολύ ευχάριστο. Είμαστε μια ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ, όλα μας τα χρόνια είναι στην Α’ κατηγορία, Πέραν της περιόδου της χούντας όπου διέλυσε την ομάδα και ξεκινήσαμε και πάλι από την Γ’ κατηγορία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook