Συγκλονιστικό περιστατικό στην Κρήτη: Πάλεψε με τα κύματα, σώθηκε και έφερε βοήθεια για την γυναίκα του

συγκλονιστικό-περιστατικό-στην-κρήτ-447649

Ευχάριστα νέα για τον 45χρονο και την 39χρονη που βγήκαν βαρκάδα και είχαν χαθεί τα ίχνη τους, αφού εντοπίστηκαν ζωντανοί!

Θυμίζουμε ότι το ζευγάρι, και οι δύο κρητικής καταγωγής που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, έκανε διακοπές στο Λέντα. Μάλιστα, ο 44χρονος άνδρας είχε υπάρξει πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Το Σάββατο το ζευγάρι ενοικίασε ένα μικρό σκάφος για βόλτα στη θάλασσα, ωστόσο λόγω της θαλασσοταραχής και των ισχυρών ανέμων η βάρκα παρασύρθηκε στα ανοιχτά.

Η κινητοποίηση του Λιμενικού ήταν άμεση και οι έρευνες μεγάλες. Τελικά, το απόγευμα της Κυριακής ήρθαν τα ευχάριστα νέα με τον εντοπισμό του ζευγαριού!

Κολύμπησε μέχρι τη μονή Κουδουμά!

Οι λεπτομέρειες που κράτησαν ζωντανό το ζευγάρι συγκλονίζουν. Ο άντρας κολύμπησε, παρά τη θαλασσοταραχή, μέχρι τη μονή Κουδουμά και ζήτησε βοήθεια, την ώρα που η γυναίκα παρέμεινε σε σπηλιά περιμένοντας τη σωτηρία και τα καλά νέα από τον 44χρονο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι ντόπιοι, συγκλονισμένοι από τη θετική έκβαση της ιστορίας, κάνουν λόγο για το θαύμα της Παναγίας που κράτησε ζωντανό και δυνατό τον άντρα για να κολυμπήσει μέχρι τη μονή.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Αρχικά μεταφέρθηκε ο 44χρονος που κατάφερε με υπεράνθρωπο τρόπο να κολυμπήσει μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα με τα τεράστια κύματα, από τη σπηλιά κοντά στις Τρεις Εκκλησιές όπου είχε βρει καταφύγιο η σύντροφός του και να φτάσει μέχρι τη Μονή Κουδουμά για να ζητήσει βοήθεια.

Αμέσως μετά, σκάφος του Λιμενικού εντόπισε την 39χρονη στο σημείο όπου υπέδειξε ο σύντροφός της και στη συνέχεια μεταφέρθηκε και εκείνη στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Και οι δύο δέχθηκαν τις φροντίδες των γιατρών και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας έχει υποστεί υποθερμία ενώ η γυναίκα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Και οι δύο διακομίστηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου

Κολυμπούσε και ξαπόσταινε στα βράχια για να μη χάσει τις δυνάμεις του!

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης μάχης του με τα κύματα ο 44χρονος πιλότος το μόνο που είχε στο νου του ήταν να κρατήσει τις δυνάμεις του ώστε να μπορέσει να ζητήσει βοήθεια. Για τον λόγο αυτό, κολυμπούσε μέσα στην τρικυμία και κάθε τόσο κρατιόταν από τα βράχια για να μη λυγίσει, να ανακτήσει την αντοχή του και να συνεχίσει την υπερπροσπάθεια μέχρι τη σωτηρία.

 

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook