Βρέθηκε ξύπνια, δίπλα στα πτώματα των συμμαθητών της – Η συνταρακτική ιστορία της 3χρονης Έμι, που επέζησε από το μακελειό σε παιδικό σταθμό της Ταϊλάνδης

βρέθηκε-ξύπνια-δίπλα-στα-πτώματα-των-σ-1541048

Συγκλονίζει η ιστορία της Έμι- του 3χρονου κοριτσιού, το οποίο βγήκε ζωντανό από το μακελειό με δράστη έναν πρώην αστυνομικό, σε παιδικό σταθμό της Ταϊλάνδης. Η τάξη των 11 παιδιών, όλα περίπου τριών ετών, είχε νωρίτερα ασχοληθεί με τη ζωγραφική και τη γραφή. Γύρω στις 10:00 τοπική ώρα, οι δάσκαλοι έστειλαν φωτογραφικές ενημερώσεις σε όλους τους γονείς με χαμογελαστά, ευτυχισμένα παιδιά.

Δύο ώρες αργότερα, την ώρα του μεσημεριανού ύπνου, ο πρώην αστυνομικός Panya Kamrab εισέβαλε στο κτίριο που στεγάζεται ο παιδικός σταθμός. Μάρτυρες δήλωσαν ότι πρώτα πυροβόλησε το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένης μιας δασκάλας που ήταν οκτώ μηνών έγκυος, πριν εισβάλει με τη βία σε κάθε μία από τις τρεις αίθουσες του νηπιαγωγείου.

Δολοφόνησε όλους τους φίλους της Έμι καθώς η μικρή κοιμόταν. Δεν είναι σαφές πώς επέζησε. Βρέθηκε ξύπνια, κουλουριασμένη δίπλα στα πτώματα των συμμαθητών της, αναφέρει το BBC.

«Δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε όταν ξύπνησε», λέει στο BBC ο 59χρονος παππούς της Somsak Srithong από το σπίτι της οικογένειας. «Νόμιζε ότι οι φίλοι της κοιμόντουσαν ακόμα. Ένας αστυνομικός σκέπασε το πρόσωπό της με ένα πανί και τη μετέφερε μακριά από όλο το αίμα».

Οι διασώστες πήγαν την Έμι στον δεύτερο όροφο για να την προστατεύσουν από τη φρίκη. Στη συνέχεια χτένισαν τις άλλες δύο τάξεις, ελπίζοντας απεγνωσμένα να βρουν άλλους ζωντανούς.

Είναι το μοναδικό παιδί που έζησε τη σφαγή στο Nong Bua Lamphu την Πέμπτη. Συνολικά 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -ανάμεσά τους η σύζυγος και ο θετός γιος του δράστη- και 24 από τους νεκρούς είναι παιδιά. «Αισθάνομαι πολύ ευγνώμων που επέζησε. Την κράτησα τόσο σφιχτά όταν την πρωτοείδα», λέει ο Somsak.

Η μητέρα της Έμι, η 35χρονη Πανομπάι Σριτόνγκ, εργάζεται στην Μπανγκόκ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Της είχαν πει ότι όλα τα παιδιά στο κέντρο είχαν πεθάνει και έπρεπε να πειστεί ότι η κόρη της ήταν ακόμα ζωντανή. «Τελικά έκανα μια βιντεοκλήση με την Έμι και γέμισα με ευλογημένη ανακούφιση», λέει.

Αυτή η μικρή πόλη είναι γεμάτη από οικογένειες που θρηνούν και τις πρώτες ημέρες οι παππούδες και οι γιαγιάδες της Έμι πάλευαν να μάθουν τι να της πουν.

«Πολύ μικρή για να καταλάβει την έννοια του θανάτου»

Ρωτάει συνέχεια για τον καλύτερο φίλο της, τον τρίχρονο Pattarawut, ο οποίος ήταν επίσης γνωστός ως Taching. Πάντα κοιμόντουσαν μαζί με τα πόδια τους να αγγίζουν. Της άρεσε επίσης ο παιδικός σταθμός και ήθελε να γίνει σαν τους δασκάλους της.

«Η γιαγιά της τελικά της είπε ότι όλοι οι φίλοι της στο σχολείο έχουν πεθάνει, μαζί με τη δασκάλα της, και ο παιδικός σταθμός έχει κλείσει», λέει η μαμά της.

«Θέλει απλώς να πηγαίνει στο σχολείο κάθε μέρα. Πρέπει να της λέμε συνέχεια ότι το σχολείο έχει κλείσει. Είναι πολύ μικρή για να καταλάβει την έννοια του θανάτου».

Βουδιστικές τελετές κηδείας και προσευχές για τα θύματα πραγματοποιούνται σε διάφορους ναούς της πόλης με την έναρξη τριήμερου πένθους. Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι ο Kamrab απολύθηκε από τη δουλειά του τον Ιούνιο για χρήση ναρκωτικών.

Αυτή η μικρή αγροτική πόλη στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη προσπαθεί να στηρίξει τις αγωνιώδεις οικογένειες στο πένθος τους. Πολλοί όμως αναρωτιούνται επίσης για την ευρεία διαθεσιμότητα θανατηφόρων όπλων και το διάχυτο πρόβλημα της χώρας με τα ναρκωτικά.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook