Βρέθηκε ντοπαρισμένη η τενίστρια Σιμόνα Χάλεπ – Τέθηκε σε προσωρινό αποκλεισμό

βρέθηκε-ντοπαρισμένη-η-τενίστρια-σιμ-1548982

Η Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ, δύο φορές νικήτρια Γκραν Σλαμ, τέθηκε σε προσωρινό αποκλεισμό, αφού βρέθηκε θετική στο απαγορευμένο ενισχυτικό αίματος roxadustat, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Διεθνής Οργανισμός Tennis Integrity Agency.

Η Χάλεπ, Νο 9 στην παγκόσμια κατάταξη, υποβλήθηκε σε έλεγχο κατά τη διάρκεια του U.S. Open και τόσο τα δείγματα Α όσο και τα δείγματα Β επιβεβαίωσαν την παρουσία roxadustat, ενός φαρμάκου κατά της αναιμίας που διεγείρει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων όπως η απαγορευμένη ουσία ερυθροποιητίνη (EPO).

«Η Σιμόνα Χάλεπ, μια 31χρονη Ρουμάνα τενίστρια, τέθηκε σε προσωρινή αναστολή σύμφωνα με το άρθρο 7.12.1 του Προγράμματος Αντιντόπινγκ Τένις 2022 (TADP)», ανέφερε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

«Το δείγμα χωρίστηκε σε δείγματα Α και Β και η ανάλυση που ακολούθησε διαπίστωσε ότι το δείγμα Α περιείχε FG-4592 (Roxadustat), η οποία είναι απαγορευμένη ουσία που περιλαμβάνεται στον απαγορευμένο κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) για το 2022».

Η νικήτρια του Wimbledon το 2019 ζήτησε αργότερα να αναλυθεί το δείγμα Β, το οποίο επιβεβαίωσε τα αρχικά ευρήματα.

Η πρώην νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης περιέγραψε τον αποκλεισμό ως το «μεγαλύτερο σοκ της ζωής της» και δήλωσε ότι δεν έλαβε ποτέ εν γνώσει της οποιαδήποτε απαγορευμένη ουσία.

«Σήμερα αρχίζει ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου: ένας αγώνας για την αλήθεια. Με ενημέρωσαν ότι βρέθηκα θετική σε μια ουσία που ονομάζεται Roxadustat σε εξαιρετικά χαμηλή ποσότητα», έγραψε στο Twitter.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, η ιδέα της απάτης δεν πέρασε ούτε μια φορά από το μυαλό μου, καθώς είναι εντελώς αντίθετη με όλες τις αξίες με τις οποίες έχω γαλουχηθεί. Αντιμέτωπη με μια τόσο άδικη κατάσταση, αισθάνομαι εντελώς μπερδεμένη και προδομένη».

Η Χάλεπ, η οποία κέρδισε επίσης το Roland Garros το 2018, πρόσθεσε ότι δεν θα αγωνιζόταν για «τίτλους ή χρήματα», αλλά για την τιμή της και ελπίζει ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί τελικά.

Η Μαρία Σαράποβα ήταν η τελευταία τενίστρια υψηλού επιπέδου που ενεπλάκη σε σκάνδαλο ντόπινγκ, όταν βρέθηκε θετική στην ουσία meldonium στο Αυστραλιανό Open του 2016 και αρχικά της επιβλήθηκε αποκλεισμός για δύο χρόνια πριν μειωθεί σε 15 μήνες.

Η αποβολή της Χάλεπ σημαίνει ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί ή να παρευρεθεί σε οποιαδήποτε εγκεκριμένη διοργάνωση που διοργανώνεται από τα διοικητικά όργανα του τένις.

Η Χάλεπ, νικήτρια δύο τίτλων αυτήν τη σεζόν, ολοκλήρωσε τη χρονιά της πρόωρα αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη μύτη τον περασμένο μήνα για την αντιμετώπιση αναπνευστικών δυσκολιών.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook