Βρέθηκαν αποτυπώματα λιωμένου πάγου στον Άρη – Πιο κοντά από ποτέ στην απόδειξη εξωγήινης ζωής, λένε οι επιστήμονες

βρέθηκαν-αποτυπώματα-λιωμένου-πάγου-1184331

Πιο κοντά από ποτέ στην απόδειξη εξωγήινης ζωής βρίσκεται η ανθρωπότητα, μετά την ανακάλυψη νέων αποτυπωμάτων λιωμένου πάγου στον Άρη.

Την ίδια στιγμή που το διαστημικό όχημα της NASA, Perseverance, ετοιμάζεται να ερευνήσει για τυχόν σημάδια αρχαίας ζωής στον «Κόκκινο Πλανήτη», μια νέα έρευνα έρχεται για να υποστηρίξει ότι, ίσως, να υπάρχει ζωή ακόμα και σήμερα στον πλανήτη.

Η νέες εικόνες που ανέλυσαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα, αποκαλύπτουν την ύπαρξη σκονισμένου πάγου που έλιωσε και στην συνέχεια μετατράπηκε σε ρέματα και χαντάκια.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για ύπαρξη κάποιας μορφής ζωής μέσα σε αυτό τον πάγο, τονίζοντας ότι «αυτό θα ήταν το καλύτερο μέρος για να βρούμε κάποια μορφή ζωής – έστω και μικροβιακής – στον Άρη σήμερα».

Οι εν λόγω φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το διαστημικό σκάφος Mars Reconnaissance Orbiter και περιλαμβάνουν στοιχεία που υποδεικνύουν την ύπαρξη σκονισμένου πάγου σε χαμηλότερο γεωγραφικό πλάτος, από τον οποίο στη συνέχεια σχηματίστηκαν χαράδρες και ρέματα.

Όπως επισημαίνει ο Aditya Khuller, ένας από τους ερευνητές, πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη, καθώς ο πάγος στον Άρη λιώνει όταν είναι σκονισμένος.

«Αυτό σημαίνει ότι σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη, με υψηλότερες θερμοκρασίες, είναι πιθανόν να υπάρχει νερό, σε υγρή μορφή μέσα στον πάγο», εξήγησε.

«Αν και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει ζωή, αυτό θα ήταν το καλύτερο μέρος για να ευδοκιμήσει οποιοσδήποτε ζωντανός οργανισμός στον Άρη», ανέφεραν οι συγγραφείς.

Δείτε το βίντεο με τις φωτογραφίες που ανέλυσαν οι επιστήμονες:

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook