Βρετανικός Τύπος: Με rapid test και καραντίνα οι καλοκαιρινές διακοπές – Τον Ιούλιο το άνοιγμα

βρετανικός-τύπος-με-rapid-test-και-καραντίνα-ο-1198216

Πυρετωδώς εργάζονται στην Ντάουνινγκ Στριτ προκειμένου οι Βρετανοί να μπορέσουν να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι και να ανοίξει ο τουρισμός, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου. Μάλιστα, μία από τις σκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου είναι η υιοθέτηση των rapid test για τον κορονοϊό από οποιαδήποτε χώρα άφιξης.

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sun επιβεβαιώνει πληροφορίες που ήθελαν την βρετανική κυβέρνηση να επεξεργάζεται ένα σύστημα τριών ζωνών κατά το οποίο οι χώρες-προορισμοί των Βρετανών ταξιδιωτών θα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την επιδημιολογική τους εικόνα. Όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν σε χώρες της «πράσινης» ζώνης θα πρέπει απλώς να κάνουν ένα rapid test στο αεροδρόμιο άφιξης, με το αποτέλεσμα να επιστρέφει σε 15 λεπτά. Ταξιδιώτες που θα επιστρέφουν από τις «κίτρινες» χώρες θα απαιτείται μοριακό τεστ πριν από την αναχώρηση και κάποια μορφή καραντίνας, καθώς επίσης και rapid test κατά την άφιξή τους στη Βρετανία. Όσοι όμως έχουν ταξιδέψει σε «κόκκινες» χώρες θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα.

Το κόστος αυτών των test για τον κορονοϊό θα ανέρχεται περίπου στις 30 λίρες και, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Sun, πέρα από τα παραπάνω μέτρα πιθανότατα θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ για τα ταξίδια στους περισσότερους προορισμούς του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τη Sun, για τον καθορισμό των ζωνών θα υπολογίζονται όχι μόνο τα κρούσματα σε κάθε χώρα, αλλά κυρίως η διασπορά ανθεκτικών στα εμβόλια μεταλλάξεων και η πρόοδος των εμβολιασμών.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται συζητήσεις μεταξύ πολιτικών στελεχών και παραγόντων της ταξιδιωτικής βιομηχανίας για τις πληροφορίες που αποκαλύπτει. Προσθέτει επίσης ότι οι επιλογές των Βρετανών για διακοπές στο εξωτερικό στις 17 Μαΐου, την πρώτη πιθανή ημερομηνία κατά την οποία θα επιτραπούν τα διεθνή ταξίδια αναψυχής, θα είναι μάλλον περιορισμένες, με το μεγαλύτερο άνοιγμα να γίνεται εγκαίρως για τα ταξίδια του Ιουλίου.

Οι προτάσεις της κυβερνητικής Ομάδας Εργασίας για τα διεθνή ταξίδια αναμένονται στις 5 Απριλίου.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook