Βρετανικό Μουσείο: Όταν οι σύγχρονες Καρυάτιδες συγκίνησαν με την επίσκεψη στην κλεμμένη αδελφή τους

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν πριν ακριβώς έξι χρόνια στο Λονδίνο όταν μια ομάδα γυναικών, με επικεφαλής την γνωστή σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, κατέφθασαν στο Βρετανικό Μουσείο, φορώντας αρχαιοελληνικές στολές ως σύγχρονες Καρυάτιδες, προκειμένου να επισκεφθούν την κλεμμένη από τον Λόδρο Έλγιν αδελφή τους. Ήταν ένας εξαιρετικά πρωτότυπος τρόπος διαμαρτυρίας υπέρ της επιστροφής των ανεκτίμητων Γλυπτών του Παρθενώνα, εκεί όπου ανήκουν, στην Ελλάδα.

Η καταξιωμένη σοπράνο, η οποία θύμισε με μια ανάρτησή της στο  Facebook συτή την μονσδική εμπειρία, και οι έξι γυναίκες που την συνόδευαν ταξίδεψαν αεροπορικώς φορώντας τους αρχαιοελληνικούς χιτώνες τους ενώ αμέσως μετά την προσγείωσή τους μπήκαν στο Μετρό με προορισμό το Βρετανικό Μουσείο.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους μαγνήτισαν τα βλέμματα η ατμόσφαιρα, ωστόσο, είχε ιδιαίτερα έντονη συναισθηματική φόρτιση καθώς κάποιοι από τους επισκέπτες του μουσείου δάκρυσαν από συγκίνηση στη θέα των σύγχρονων Καρυάτιδων που αναζητούσαν την χαμένη αδελφή τους.
Ακόμη και άτομα της ασφάλειας του μουσείου, το οποίο ως γνωστόν δεν επιθυμεί τέτοιου είδους διαμαρτυρίες, λύγισαν μπροστά στο θέαμα και βοήθησαν τις Ελληνίδες να φθάσουν στον χώρο όπου εκτίθεται η κλεμμένη Καρυάτιδα.

Οι σύγχρονες Καρυάτιδες δίπλα στα κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ