Βρετανία: Το αεροδρόμιο Χίθροου βάζει όριο στον αριθμό των επιβατών για το καλοκαίρι

βρετανία-το-αεροδρόμιο-χίθροου-βάζει-1484738

Το αεροδρόμιο Χίθροου περιορίζει τον αριθμό των επιβατών που μπορούν να αναχωρούν κάθε μέρα σε 100.000 το καλοκαίρι, εν μέσω του χάους στις αερομεταφορές

Το αεροδρόμιο Χίθροου περιορίζει τον αριθμό των επιβατών που μπορούν να αναχωρούν κάθε μέρα σε 100.000 το καλοκαίρι, καθώς το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την ανάκαμψη της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια.

Το ανώτατο όριο θα ισχύει από σήμερα (12/7) έως τις 11 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το αεροδρόμιο. Το Χίθροου είπε ότι οι τελευταίες προβλέψεις του έδειξαν ότι οι ημερήσιες θέσεις αναχώρησης το καλοκαίρι θα ήταν κατά μέσο όρο 104.000.

Το αεροδρόμιο έχει πει στις αεροπορικές εταιρείες «να σταματήσουν να πωλούν καλοκαιρινά εισιτήρια για να περιορίσουν τον αντίκτυπο στους επιβάτες». Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επηρεαστεί από καθυστερήσεις και προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες, που μείωσαν θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια του lockdown για την Covid-19, δυσκολεύτηκαν να προσλάβουν προσωπικό καθώς η ζήτηση για διακοπές έχει επιστρέψει. Το Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνει στη σεζόν των καλοκαιρινών διακοπών, καθώς τα σχολεία αρχίζουν να κλείνουν

Ο διευθυντής του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέι είπε ότι «απαιτείται δράση τώρα» για να διασφαλιστούν ασφαλή και αξιόπιστα ταξίδια για τους επιβάτες. «Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι αναχωρούντες επιβάτες ξεπέρασαν τακτικά τους 100.000 την ημέρα, αρχίσαμε να βλέπουμε περιόδους που η εξυπηρέτηση πέφτει σε επίπεδο που δεν είναι αποδεκτό: μεγάλες ουρές αναμονής, καθυστερήσεις για επιβάτες που χρειάζονται βοήθεια, αποσκευές που δεν ταξιδεύουν με επιβάτες ή καθυστερημένη άφιξη, χαμηλή ακρίβεια και ακυρώσεις την τελευταία στιγμή», είπε.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι ο μέγιστος αριθμός ημερήσιων επιβατών που μπορούν να εξυπηρετήσουν συλλογικά οι αεροπορικές εταιρείες, οι υπηρεσίες εδάφους και το αεροδρόμιο το καλοκαίρι δεν είναι μεγαλύτερος από 100.000.»

« Οι πιο πρόσφατες προβλέψεις δείχνουν ότι οι καθημερινές θέσεις αναχώρησης το καλοκαίρι θα είναι κατά μέσο όρο 104.000, μια ημερήσια υπέρβαση 4.000 θέσεων. Κατά μέσο όρο μόνο περίπου 1.500 από αυτές τις 4.000 ημερήσιες θέσεις έχουν πωληθεί επί του παρόντος σε επιβάτες, και έτσι ζητάμε από τους συνεργάτες μας να σταματήσουν την πώληση καλοκαιρινών εισιτηρίων για να περιορίσουν τον αντίκτυπο στους επιβάτες».

Οι υπουργοί είπαν στους αερομεταφορείς να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους μετά το χάος του Μαϊου, που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη προσωπικού αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων. Επιπλέον, τέθηκε σε εφαρμογή μια προσωρινή «αμνηστία» της κυβέρνησης για τους κανόνες αεροδρομίων, επιτρέποντας στις αεροπορικές εταιρείες να αλλάζουν τα δρομολόγια χωρίς να αντιμετωπίζουν πιθανή ποινή.

newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook