Βρετανία: Τέλος τα φιλιά κάτω από το… γκι τα Χριστούγεννα – Η έκκληση των υπουργών

Ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ ετοιμάζεται να φιλοξενήσει αρκετές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα, δύο υπουργοί τόνισαν ότι καλύτερα οι μεγάλες συγκεντρώσεις να αποφεύγονται όπως και τα φιλιά κάτω από το γκι.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Τερέζα Κόφι, σε δηλώσεις της σε εκπομπή του ITV, σημείωσε ότι “θα έπρεπε να προσπαθήσουμε όλοι να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα που έρχονται. Και γι’ αυτό θεωρώ ότι θα έπρεπε να κόψουμε τα φιλιά κάτω από το γκι” είπε χαρακτηριστικά η Κόφι και πρόσθεσε:

“Δεν χρειάζεται να κάνετε τέτοια πράγματα. Αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα που έρχονται και γι’ αυτό εργαζόμαστε τόσο σκληρά για να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια”.

Η Τερέζα Κόφι υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να αποφευχθούν τα φιλιά με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ήδη. Ωστόσο, αργότερα έκανε ανάρτηση στο twitter όπου ανέφερε: “”Δείτε όλη τη συνέντευξη παιδιά… Μην φιλάτε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε… η κυβέρνηση εργάζεται εξαιρετικά σκληρά με το NHS και τον στρατό των εμβολίων για να κάνουν τα εμβόλια στα μπράτσα ώστε όλοι να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα όρθιοι”.


Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ επεσήμανε ότι οι υπουργοί εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις και δεν αντανακλούν τις κυβερνητικές πολιτικές. “Ο πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρος. Ναι στα Χριστουγεννιάτικα πάρτι, δεν θέλουμε οι άνθρωποι να ακυρώσουν τέτοιες εκδηλώσεις. Δεν υπάρχει κυβερνητική οδηγία για κάτι τέτοιο”.

Επίσης, ο υπουργός Επιστημών, Τζορτζ Φρίμαν, είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιήσουν κοινή λογική. Όπως σημείωσε, η ομάδα του θα συγκεντρωθεί με τηλεδιάσκεψη για τα χριστουγεννιάτικα ποτάκια της στο Zoom αλλά εξαρτάται από τη φύση της δουλειάς αν συνιστάται η ίδια κίνηση.

Υπογράμμισε πως εταιρείες με έξι ή περίπου τόσους εργαζομένους που συνήθως εργάζονται στο ίδιο γραφείο, μπορούν να κάνουν μία συγκέντρωση για ένα ποτό καθώς δεν είναι κίνηση υψηλού ρίσκου.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι επιχειρήσεις που έχουν εκατοντάδες υπαλλήλους σε ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις, περιλαμβανομένων και κάποιων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό “είναι αυτό λογικό;”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ