Βρετανία: Σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων από τον πατέρα του Μπ. Τζόνσον

βρετανία-σκάνδαλο-σεξουαλικών-παρεν-1318579

Μια πρώην υπουργός και μια δημοσιογράφος στη Βρετανία καταγγέλλουν τον πατέρα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Στάνλι, ότι άπλωσε το χέρι του πάνω τους χρησιμοποιώντας και ανοίκειες εκφράσεις, κατά τη διάρκεια παλαιότερων συνεδρίων του Συντηρητικού Κόμματος.

Οι καταγγελίες έχουν προκαλέσει σάλο καθώς είναι όχι μόνο επώνυμες, αλλά και πάρα πολύ συγκεκριμένες, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, που πάντως φέρεται γενικώς να μην έχει και την καλύτερη δυνατή σχέση με τον πατέρα του.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η βουλευτής των Τόρις Κάρολαϊν Νόουκς, έπεσε το 20023 θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης του 81χρονου σήμερα Στάνλι Τζόνσον κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του κόμματος. Ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού φέρεται να την πλησίασε, να τη χτύπησε με την παλάμη του στα οπίσθια «όσο πιο δυνατά μπορούσε» και την χαρακτήρισε καλλίπυγο, αν και όχι με τόσο εύσχημο τρόπο.

Η 49χρονη πρώην υφυπουργός Μετανάστευσης στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι και νυν πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας πρόσθεσε ότι ένιωσε απαίσια τότε αλλά ένιωθε ότι δεν μπορούσε να κάνει καταγγελία.

Ερωτηθείς για το θέμα την Τρίτη ο Στάνλι Τζόνσον, που έχει χρηματίσει και ευρωβουλευτής έδωσε την εξής απάντηση: «Δεν θυμάμαι καθόλου την Κάρολαϊν Νόουκς, αλλά τι να κάνουμε. Ούτε έχω και απάντηση. Μια χαρά, καλή τύχη και ευχαριστώ!».

Η αποκάλυψη της βουλευτού των Συντηρητικών προκάλεσε ένα ακόμη φαινόμενο τύπου MeToo, καθώς ακολούθησε την Τρίτη νέα αποκάλυψη από τη δημοσιογράφο του έγκυρου περιοδικού New Statesman.

Η Έιλμπι Ρέι κατήγγειλε ότι στο προπέρσινο συνέδριο των Συντητητικών, όταν πια ο Μπόρις Τζόνσον είχε αναλάβει την πρωθυπουργία, ο πατέρας του άπλωσε και σε εκείνη το χέρι του. Ο κατά 55 έτη μεγαλύτερός της Στάνλι Τζόνσον φέρεται να προέβη στη σεξουαλική αυτή παρενόχληση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο του συνεδρίου.

«Είμαι ευγνώμων στην Κάρολαϊν Νόουκς που κατήγγειλε κάτι το οποίο καμιά μας δε θα πρέπει να υφίσταται, πολύ περισσότερο από τον πατέρα τού πρωθυπουργού», δήλωσε η Βορειοϊρλανδή δημοσιογράφος, απόφοιτος της Οξφόρδης.

Η κατακραυγή στη Βρετανία υποχρέωσε την κυβέρνηση να ασχοληθεί με το ζήτημα που χτυπά την πόρτα στον αριθμό 10 της οδού Ντάουνινγκ Στριτ, με τον υφυπουργό Εσωτερικών Ντέιμιαν Χιντς να δηλώνει ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τις καταγγελίες «εφόσον αυτή είναι η κατάλληλη μέθοδος δράσης».

Οι καταγγελίες έρχονται 24 ώρες μετά τη φωτογράφιση του Στάνλι Τζόνσον χωρίς μάσκα ενώ περίμενε να επιβιβαστεί σε πτήση προς το Ντουμπάι. Πέρυσι είχε ξεσηκώσει διαφορετικό σάλο όταν ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα εν μέσω απαγόρευσης διεθνών ταξιδίων για τους Βρετανούς.

Πηγή: kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook