Βρετανία: «Σήμα κινδύνου» και για ελλείψεις αγαθών μετά τον διεθνή αποκλεισμό

βρετανία-σήμα-κινδύνου-και-για-ελλε-1152807

Ο βρετανικός όμιλος σούπερ μάρκετ Sainsbury προειδοποίησε σήμερα ότι εντός ημερών θα αρχίσουν να είναι εμφανείς οι ελλείψεις στα ράφια εάν δεν αποκατασταθεί γρήγορα η σύνδεση σε ό,τι αφορά τις μεταφορές με την ηπειρωτική Ευρώπη.

Οι μεταφορές φορτίων στη Μάγχη διαταράχθηκαν αφού η Γαλλία ανέστειλε την ταξιδιωτική σύνδεση με τη Βρετανία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την ταχεία εξάπλωση ενός στελέχους της COVID-19.

Η γαλλική κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορά της σε αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο για 48 ώρες, το οποίο σημαίνει ότι κανένα φορτηγό δεν μπορεί να φύγει από το αγγλικό λιμάνι του Ντόβερ, τη βασική πύλη εξόδου προς την Ευρώπη.

«Εάν δεν αλλάξει κάτι, θα αρχίσουμε να βλέπουμε ελλείψεις τις επόμενες ημέρες σε μαρούλι, κάποια χορταρικά, κουνουπίδι, μπρόκολο και εσπεριδοειδή –όλα εκ των οποίων εισάγονται από την ηπειρωτική Ευρώπη αυτή την περίοδο του χρόνου», ανέφερε η εταιρία.

Παράλληλα, η Sainsbury’s προέτρεψε τις κυβερνήσεις Βρετανίας και Γαλλίας να καταλήξουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα θέτει ως προτεραιότητα την άμεση διέλευση προϊόντων και άλλων τροφίμων στα λιμάνια.

Η Sainsbury’s, η δεύτερη μεγαλύτερη στη Βρετανία αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ανέφερε ότι όλα τα προϊόντα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των Βρετανών είναι ήδη στη χώρα και «έχουμε επάρκεια σε αυτά». Ο όμιλος ανέφερε ότι προμηθεύεται ό,τι μπορεί από εγχώριες εταιρίες και ότι αναζητά εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς για τα προϊόντα που προέρχονται από την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο λιανεμπόρων της Μεγάλης Βρετανίας (BRC), οι εταιρίες λιανικής πώλησης έχουν επαρκές στοκ σε προϊόντα ενόψει των Χριστουγέννων, το οποίο θα αποτρέψει τα όποια άμεσα προβλήματα. Ο BRC προειδοποίησε, ωστόσο, ότι το παρατεταμένο κλείσιμο των γαλλικών συνόρων θα αποτελέσει πρόβλημα καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο διανύει τις τελευταίες ημέρες πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook