Βρετανία: Πεζοναύτες έκρυψαν κοκαΐνη σε Lego – Το πήρε κατά λάθος δώρο ένα παιδί

Δύο πρώην πεζοναύτες καταδικάστηκαν για παράνομη εισαγωγή κοκαΐνης στη Βρετανία, κρυμμένη μέσα σε κουτιά με παιχνίδια Lego.

Το ένα κιλό κοκαΐνης βρέθηκε μέσα ένα κουτί που δόθηκε κατά λάθος σε ένα παιδί ως δώρο γενεθλίων! Οι Τζακ Τζόουνς και Άιζακ Ράσμουσεν εισήγαγαν παράνομα συνολικά 18 κιλά στη Βρετανία από την Ολλανδία.Ένα από αυτά τα κουτιά παραδόθηκε στο σπίτι του Ράσμουσεν στο Γουίστον, αλλά ο ίδιος δεν ήταν εκεί, οπότε το παρέλαβε μία γειτόνισσα. Εκείνη προσπάθησε επανειλημμένα να το παραδώσει με τη σειρά της στον Ράσμουσεν, χωρίς επιτυχία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, την Τρίτη ο Τζακ Τζόουνς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16,5 ετών και ο Άιζακ Ράσμουσεν σε φυλάκιση 10 ετών. Ποινή 7,5 ετών επιβλήθηκε στον Πολ Τζόουνς, στου οποίου τη διεύθυνση στέλνονταν τα πακέτα.
Ένα από αυτά τα δέματα παραδόθηκε στη διεύθυνση του Πολ Τζόουνς, ενώ η αστυνομία βρισκόταν εκεί με ένταλμα, στις 24 Ιουνίου 2020. Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν το πακέτο βρήκαν μέσα οχτώ κουτιά Lego και σε κάθε ένα από αυτά υπήρχε ένα κιλό καθαρής κοκαΐνης.

Την ίδια ημέρα παραδόθηκε το πακέτο στη διεύθυνση του Ράσμουσεν, το οποίο το παρέλαβε η γειτόνισσα που- αγνοώντας τι πραγματικά περιείχε- το έδωσε προκειμένου να δωριστεί στο παιδί για τα γενέθλιά του.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι αρχές εντόπισαν ποσότητα κοκαΐνης με αξία 1,8 εκατ. λίρες, αλλά οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτό είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου», σε ό,τι αφορά την εγκληματική δράση των συλληφθέντων.

ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ