Βρετανία: Πανικός για την ξηρασία – Άδειασαν τα ράφια από νερά, ντους τεσσάρων λεπτών

βρετανία-πανικός-για-την-ξηρασία-άδε-1505806

Πανικόβλητοι πολίτες στη Βρετανία αδειάζουν τα ράφια με τα εμφιαλωμένα νερά, φοβούμενοι τις συνέπειες της ξηρασίας. Συστάσεις για «ντους τεσσάρων λεπτών» με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αναστάτωση επικρατεί στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο, μετά την κήρυξη σε κατάσταση ξηρασίας ορισμένων περιοχών της Αγγλίας και τις συστάσεις για περιορισμό στη χρήση νερού.

Πανικόβλητοι καταναλωτές αδειάζουν τα ράφια των σουπερμάρκετ από εμφιαλωμένα νερά. Σούπερ μάρκετ του Λονδίνου έμειναν με άδεια ράφια το βράδυ της Παρασκευής, με πολλούς να μιλούν για τον πανικό που επικρατεί με το εμφιαλωμένο νερό στο Twitter.

Πολλά σούπερ μάρκετ, μάλιστα, ανήρτησαν προειδοποιήσεις, καλώντας τους πελάτες να αγοράζουν έως τρία ή πέντε μπουκάλια νερό ο καθένας.

Εταιρείες ύδρευσης προτρέπουν τους πελάτες τους να περιορίσουν τα ντους στα τέσσερα λεπτά, να ρίχνουν νερό στην τουαλέτα «μόνο όταν χρειάζεται» και να μην πλένουν τα αυτοκίνητά τους.

Οι εταιρίες ύδρευσης θα αρχίσουν τώρα να εφαρμόζουν προσυμφωνημένα σχέδια αντιμετώπισης της ξηρασίας ώστε να συνδράμουν στη διαφύλαξη των προμηθειών, ενώ η κυβέρνηση δήλωσε πως το κοινό και οι επιχειρήσεις σε περιοχές που έχουν επηρεαστεί από την ξηρασία καλούνται να κάνουν συνετή χρήση του νερού.

 news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook