Βρετανία: Οι εμβολιασμοί μείωσαν κατά 76% τις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Θετικά αποτελέσματα όσον αφορά στους νοσούντες από κορωνοϊό ανακύπτουν ύστερα από βρετανική μελέτη για τους εμβολιασμούς.

Σε έρευνα του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, αποδεικνύεται ότι η χορήγηση δόσεων μείωσε κατά 76% τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Το πόρισμα προέκυψε ύστερα από την εξέταση 170.000 εμβολιασμένων ηλικίας από 80 έως 83 ετών και μη εμβολιασμένων ηλικίας 76 έως 79 ετών.

Στους εμβολιασμένους, η πιθανότητα νοησηλείας μειώθηκε κατά 76% ενώ η πιθανότητα νόσησης από κορωνοϊό μειώθηκε κατά 70%, 35 ημέρες μετά την χορήγηση της πρώτης δόσης.

Στο συμπέρασμα της έρευνας φαίνεται ότι αποτελεσματικά είναι τόσο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech όσο και της AstraZeneca.

Στη Βρετανία η μείωση του ιικού φορτίου είναι εμφανής, όπως μαρτυρούν οι αριθμοί, ενώ τα τελευταία 24ωρα οι θάνατοι κυμαίνονται σε χαμηλό εξαμήνου.

Η επιτυχία της εκστρατείας εμβολιασμού στη Βρετανία, με περίπου 40 εκατομμύρια να έχουν λάβει την πρώτη δόση και πάνω από το 10% και τις δύο, επέτρεψε την εφαρμογή σχεδίου χαλάρωσης περιορισμών.

Πηγή:protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ