Βρετανία: «Ασφαλής προορισμός» η Κρήτη, αλλά στην εκπνοή της σεζόν

βρετανία-ασφαλής-προορισμός-η-κρήτ-1095750

Θα επωφεληθούν ελάχιστα εποχιακά ξενοδοχεία, τα 12μηνης λειτουργίας και κατοικίες Αirbnb

Από τις 6 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, «ανοίγει» ξανά την ερχόμενη Κυριακή 18 Οκτωβρίου ο τουριστικός προορισμός της Κρήτης, όπως ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από τις Βρετανικές αρχές.

Αυτό σημαίνει ότι το νησί μας μπαίνει εκ νέου στην λίστα των ασφαλών ταξιδιών για τους Βρετανούς, καθώς πλέον οι ταξιδιώτες που θα επιστρέφουν από την Κρήτη στην Βρετανία δεν θα είναι αναγκασμένοι να εισέρχονται σε 14ημερη καραντίνα. Ωστόσο, κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει για την Ιταλία, που είναι στην «κόκκινη λίστα» για τους Βρετανούς, λόγω covid.

Εξάλλου, πριν από λίγες ημέρες η Βρετανία απελευθέρωσε τα ταξίδια σε πέντε ακόμα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα στην Λέσβο, την Τήνο, την Σέριφο, την Σαντορίνη και την Ζάκυνθο.

Πώς μεταφράζεται για την Κρήτη το «άνοιγμα» της Βρετανίας

Τουριστικοί παράγοντες της Κρήτης σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, στο neakriti.gr υπογράμμισαν χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μία καλή κίνηση που όμως ήρθε πολύ αργά, δεδομένου ότι αυτή την περίοδο τα περισσότερα εποχιακά ξενοδοχεία κλείνουν.

«Το 85% με 95% των ξενοδοχείων της Κρήτης είναι εποχιακά και αυτή την περίοδο τα περισσότερα κλείνουν. Αν η συγκεκριμένη ανακοίνωση των Βρετανικών αρχών γινόταν τουλάχιστον 15 ημέρες νωρίτερα, τότε αυτό θα ήταν «μάννα εξ ουρανού» για τις κρατήσεις του Οκτωβρίου», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Χαράλαμπος Μπιρλιράκης.

Στην παρούσα χρονική περίοδο, όπως δείχνουν τα πράγματα, αυτοί που εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν από το «άνοιγμα» της Βρετανικής αγοράς είναι τα ελάχιστα εποχιακά ξενοδοχεία που παραμένουν ακόμα ανοικτά, οι κατοικίες που εκμισθώνονται μέσω AIRBNB, καθώς και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, τα οποία κατά βάση λειτουργούν στις τέσσερις μεγαλουπόλεις της Κρήτης.

«Η Κρήτη έχει όλες τις προϋποθέσεις για 12μηνο τουρισμό, όμως δυστυχώς δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί. Ωστόσο, τώρα που έχουν σταματήσει οι πτήσεις προς την Τουρκία, έχουμε ελπίδες να υπάρξουν έστω λίγες πτήσεις το Νοέμβριο προς την Κρήτη», σχολίασε επίσης ο κ. Μπιρλιράκης.

Από τους βασικούς «αιμοδότες» της Κρήτης οι Βρετανοί

Όπως είναι γνωστό, οι Γερμανοί και οι Βρετανοί επισκέπτες συγκαταλέγονται στους βασικούς «αιμοδότες» της τουριστικής Κρήτης.

Άλλωστε, κατά την έναρξη της φετινής -πρωτόγνωρης- τουριστικής σεζόν στην χώρα μας, η Βρετανική αγορά «άνοιξε» τον Ιούλιο και «έκλεισε» την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και για την Κρήτη, όταν υπήρξε επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο στους Βρετανούς που επέστρεφαν στην χώρα τους.

Η απόφαση τότε των Βρετανικών αρχών «συμπαρέσυρε» και την Ολλανδία, όπου επίσης είναι «πρώτης τάξεως» πελάτες για την Κρήτη και μάλιστα φέτος οι κρατήσεις από την Ολλανδική αγορά παρουσίαζαν ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά.

«Ακολούθως, ήρθε στις αρχές Οκτωβρίου το «κλείσιμο» και της Πολωνικής αγοράς, με αποτέλεσμα η Κρήτη να μετρά σημαντικές απώλειες στον τουρισμό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων στο Ρέθυμνο.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook