Βρετανία: Αντίστροφη μέτρηση για τον 12χρονο Άρτσι που είναι σε κώμα – Θα βγει από τη μηχανική υποστήριξη

βρετανία-αντίστροφη-μέτρηση-για-τον-12χ-1500610

Τέλος χρόνου για τον 12χρονο Άρτσι στην Βρετανία, καθώς σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, το παιδί πρόκειται να βγει από μηχανική υποστήριξη, ενώ ταυτόχρονα απορρίφθηκε αίτημα των γονιών που ζητούσαν μεταφορά σε ξενώνα για έναν «αξιοπρεπή» θάνατο.

Σύμφωνα με τον theguardian.com, το παιδί είναι σε κώμα από τις 7 Απριλίου, γιατί υπέστη βαριές εγκεφαλικές βλάβες, καθώς με βάση την μητέρα του, έπαθε ασφυξία συμμετέχοντας σε διαδικτυακή πρόκληση.

Ο 12χρονος νοσηλεύεται στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου και ενώ οι γιατροί θα τον βγάλουν από την υποστήριξη, οι γονείς είχαν καταθέσει αίτημα για να πάνε τον γιο τους σε ξενώνα, ώστε να πεθάνει «αξιοπρεπώς».

Ο 12χρονος Άρτσι

Όπως είχε δηλώση, η μητέρα του Άρτσι, Χόλι Ντανς, «ένας αξιοπρεπής θάνατος σε κέντρο περίθαλψης» ήταν το μόνο για το οποίο μπορούσε να παλέψει μετά την εξάντληση των νομικών μέτρων προκειμένου να παραμείνει ο γιος της σε μηχανική υποστήριξη.

Την Παρασκευή, όμως, το δικαστήριο αρνήθηκε να επιτρέψει τη μεταφορά του 12χρονου από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, κρίνοντας ότι οι κίνδυνοι της διακομιδής του 12χρονου είναι «μεγάλοι και απρόβλεπτοι».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook