Βρετανία: Ανοίγουν καταστήματα, παμπ και γυμναστήρια από τις 12 Απριλίου

Οι προσπάθειες και η υπομονή όλων έπιασαν τόπο και η Αγγλία μπορεί πλέον να προχωρήσει στη δεύτερη φάση του οδικού χάρτη για την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου.

Έτσι, από τις 12 Απριλίου ανοίγουν τα καταστήματα, οι παμπ, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια και άλλες υπηρεσίες, είπε ο Μπόρις Τζόνσον στη συνέντευξη από την Ντάουνινγκ Στιρτ, παρουσία των δύο κορυφαίων επιστημονικών του συνεργατών, Σερ Πάτρικ Βάλανς και Κρις Γουίτι.

«Υλοποιούμε τον οδικό χάρτη για την ελευθερία και εμμένουμε σε αυτόν», συνέχισε ο Τζόνσον. «Δεν βλέπουμε κανένα σημάδι στα τρέχοντα δεδομένα μας για να πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αποκλίνουμε από το πρόγραμμα. Εντούτοις, είμαστε προσεκτικοί και παρακολουθούμε τα δεδομένα σε κάθε στάδιο. Ακολουθώντας τους κανόνες -θυμόμαστε τα χέρια, το πρόσωπο, το χώρο και τον καθαρό αέρα- ελπίζουμε, μαζί, να κάνουμε αυτόν τον οδικό χάρτη για την ελευθερία μη αναστρέψιμο».

Κατά την παρουσίαση επιβεβαιώθηκε ότι οι οι θάνατοι και οι εισαγωγές στα νοσοκο9μεί συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία σε σχέση με την κορύφωση του Ιανουαρίου. Η λεγόμενη βρετανική μετάλλαξη παραμένει κυρίαρχη με τον αριθμό των κρουσμάτων της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης να παραμένει σταθερός.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ