Βρετανία: Αμοιβή 5.000 ευρώ σε εθελοντές που θα εκτεθούν σκόπιμα στον κορονοϊό για τις ανάγκες ιατρικής έρευνας

βρετανία-αμοιβή-5-000-ευρώ-σε-εθελοντές-πο-1142866

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα επιτρέψει σε εθελοντές να εκτεθούν στον κορονοϊό για τον σκοπό ιατρικής έρευνας.

Στην κλινική δοκιμή, που θα ξεκινήσει σε ένα μήνα, έως και 90 υγιείς εθελοντές ηλικίας 18-30 ετών θα λάβουν τον ιό μέσω της μύτης σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον προκειμένου οι επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα το πώς ο ιός επηρεάζει τους ανθρώπους, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυβέρνηση.

Προκειμένου η δοκιμή να είναι όσο το δυνατό πιο ασφαλής, θα χρησιμοποιηθεί το στέλεχος του ιού που κυκλοφορεί στην Αγγλία από τον Μάρτιο του 2020 αντί ένα από τα νέα στελέχη.

Όπως γράφει το Reuters, η μελέτη θα επιδιώξει αρχικά να βρει ποιο είναι η μικρότερη ποσότητα του ιού που απαιτείται για να προκληθεί μόλυνση και πώς εξελίσσονται τα συμπτώματα στη συνέχεια.

Φυσικά οι εθελοντές αφού λάβουν τον ιό θα παραμείνουν θα μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών και θα παρακαλούνται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής σε ειδικά διαμορφωμένη μονάδα νοσοκομείου του Λονδίνου από το οποίο θα φύγουν μετά από αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Ο Βρετανός υφυπουργός Επιχειρήσεων Κουάσι Κουάρτενγκ είπε πως η μελέτη θα βοηθήσει να βρεθούν τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά εμβόλια για χρήση μακροπρόθεσμα.

Στην κλινική δοκιμή θα συμμετέχουν το Imperial College London, το Royal Free London NHS Foundation Trust και η κλινική εταιρία  hVIVO, που είναι πρωτοπόρος στην κατασκευή μοντέλων ιικής πρόκλησης στον άνθρωπο.

Φυσικά, οι εθελοντές θα αποζημιωθούν για την περιπέτειά τους με 88 λίρες ημερησίως για όσο διαρκέσει η έρευνα, γράφει το Reuters ενώ ο Guardian αναφέρει πώς θα παρακολουθούνται για ένα χρόνο και θα λάβουν αμοιβή 4.500 λιρών (περίπου 5.200 ευρώ)!

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook