Βρετανία: Άδεια τα ράφια στα σούπερ μάρκετ – 1 στους 3 δεν βρίσκει τρόφιμα

Νέα κρίση στην Βρετανία – Οι καταναλωτές πανικού δημιουργούν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα – Ανησυχία για το τραπέζι των Χριστουγέννων.

Πανικός δημιουργείται στα βρετανικά σούπερ μάρκετ ενώ εκατομμύρια καταναλωτές προσπαθούν να βρουν τρόφιμα. Οι ελλείψεις έχουν δημιουργηθεί από τους «καταναλωτές πανικού» που αγοράζουν και αποθηκεύουν τρόφιμα υπό τον φόβο κρίσης. Ειδικότερα, 1 στους 6 πολίτες δεν έχει αγοράσει τρόφιμα, λόγω των ελλείψεων, όπως έχουν δείξει έρευνες.

Ο πανικός αυξάνεται, ενόψει των Χριστουγέννων με πολλούς να προ παραγγέλνουν όσα χρειάζονται ενώ άλλοι εκφράζουν την ανησυχία τους αν θα «προλάβουν» να αγοράσουν όσα χρειάζονται. Σε μια έρευνα που συμμετείχαν 1000 άνθρωποι, τα 2/3 των καταναλωτών είτε ανήσυχοι ή πολύ ανήσυχοι για το ενδεχόμενο ελλείψεων σε τρόφιμα και ποτά τις ημέρες των εορτών. Ήδη ένας στους τρεις πολίτες αγοράζουν όσα χρειάζονται για το δείπνο των Χριστουγέννων.

Πολλοί πολίτες έχουν ξεκαθαρίσει, ότι αυτή τη χρονιά θα γιορτάσουν κανονικά τα Χριστούγεννα – όπως πριν την πανδημία. Όπως λένε, οι οικογένειες ήδη ετοιμάζονται ώστε να απολαύσουν όσα στερήθηκαν πέρσι λόγω του επιδημικού κύματος.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Βρετανία αντιμετωπίζει αρκετές κρίσεις. Μεταξύ άλλων, σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα αλλά και σε οδηγούς βυτιφόρων για τον ανεφοδιασμό των ειδών πρώτης ανάγκης. Για αυτό τον λόγο, υπάρχει η σκέψη των αρχών, στρατιώτες να οδηγούν τα βυτιοφόρα και ήδη εκπαιδεύονται για να οδηγούν τα μεγάλα οχήματα.

Πηγή: protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΣοβαρό τροχαίο στην Κρήτη – Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 3 τραυματίες | Photos
Επόμενο άρθροΧανιά | Bazaar για τα αδέσποτα της πόλης – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ