Βράζετε κι εσείς τα μακαρόνια στην κατσαρόλα; Σπαταλάτε νερό και ρεύμα! Υπάρχει άλλος τρόπος…

βράζετε-κι-εσείς-τα-μακαρόνια-στην-κατ-899228

Πρώτα απ’ όλα λαδώστε καλά το τηγάνι προτού το βάλετε στην φωτιά.

Στην συνέχεια βάλτε στο τηγάνι τα μακαρόνια μαζί με κρύο νερό. Το μυστικό εδώ είναι η ποσότητα του νερού να είναι αρκετή απλά για να καλύψει πλήρως τα ζυμαρικά.

Βάλτε καπάκι στο τηγάνι και αφήστε τα μακαρόνια να βράσουν, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Δείτε και το βίντεο για να καταλάβετε ακριβώς την διαδικασία:

Συμβουλή: Πάντα να βράζετε τα ζυμαρικά περίπου δύο λεπτά λιγότερο από όσο χρειάζονται για να είναι όπως τα θέλετε, διότι από όταν τα κατεβάσετε από την φωτιά και μέχρι να σερβιριστούν στο πιάτο, η θερμοκρασία που έχουν τα βοηθάει να συνεχίζουν να “βράζουν” και να φτάσουν στην ιδανική κατάσταση στην πρώτη πιρουνιά!

Πηγή: Iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook