«Βράζει» η Γαλλία: Νέα άγρια επεισόδια και συγκρούσεις σε διαμαρτυρία για το νερό

βράζει-η-γαλλία-νέα-άγρια-επεισόδια-1657881

Νέος γύρος άγριων επεισοδίων ξέσπασε σήμερα, Σάββατο (25/3) στη Γαλλία, σε μία περίοδο ιδιαίτερα τεταμένη για τη χώρα που αντιδρά έντονα κατά της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι νέες συγκρούσεις ξέσπασαν αυτήν τη φορά στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για το νερό στη δυτική Γαλλία και συγκεκριμένα στο Sainte-Soline, με το εργοτάξιο της περιοχής να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

«Ενώ η χώρα ξεσηκώνεται για να υπερασπιστεί τις συντάξεις, εμείς ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε το αγαθό του νερού», είπαν διαδηλωτές που κρατούσαν πανό με σύνθημα «Όχι στις δεξαμενές, ευχαριστώ».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στο σημείο βρέθηκαν πάνω από 3.200 αστυνομικοί και 1.500 «βίαιοι» διαδηλωτές.

Σύμφωνα με τη νομαρχία της περιοχές, στη διαμαρτυρία συνολικά συμμετείχαν τουλάχιστον 6.000 διαδηλωτές, με τους διαδηλωτές ωστόσο να μιλούν για 25.000.

Όπως μεταδίδει η Le Parisien, για περίπου μία ώρα η περιοχή έγινε πεδίο μάχης με πολυάριθμες εκρήξεις, που παρατηρήθηκαν από μακριά από τους περισσότερους διαδηλωτές που παρέμειναν ειρηνικοί.

Τουλάχιστον δύο οχήματα της αστυνομίας παραδόθηκαν στις φλόγες, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 6 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Ένας από αυτούς, σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή. Από την πλευρά των διαδηλωτών, ο υπουργός μίλησε για 7 τραυματίες, δύο εκ των οποίων είναι σοβαρά. Ένα από αυτά έφερε τραύμα στο κεφάλι και χαρακτηρίστηκε από τον γιατρό της αστυνομίας ως απολύτως επείγον περιστατικό.

Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και ένας φωτογράφος που χτύπησε στο κεφάλι και τα χέρια και απομακρύνθηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

«Ο απολογισμός μπορεί να μην είναι οριστικός», είπε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 5 το απόγευμα (τοπική ωρα).

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook