Βραβεύτηκε η πρωταθλήτρια Άννα Ντουντουνάκη από το Δήμο Χανίων

βραβεύτηκε-η-πρωταθλήτρια-άννα-ντουν-972836

Η Άννα Ντουντουνάκη, μία από τις καλύτερες κολυμβήτριες σε όλο τον κόσμο, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο από μέρους του Δήμου Χανίων σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων.Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, οι αντιδήμαρχοι, καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τη Χανιώτισσα πρωταθλήτρια η οποία πριν από λίγες μέρες κατέρριψε μία σειρά από πανελλήνια ρεκόρ, ενώ σαν αποκορύφωμα των διακρίσεων της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκόβης ήταν η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 100μ. πεταλούδα.Η Ντουντουνάκη φάνηκε συγκινημένη, καθώς και χαρούμενη για την τιμητική διάκριση που έγινε προς το πρόσωπό της, στην οποία αναγνωρίστηκαν οι τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει μέχρι σήμερα προκειμένου να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο.

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ το Δήμο Χανίων για την εκδήλωση που ετοιμάσατε για μένα. Μακάρι να έχω ανάλογες επιτυχίες και ακόμα καλύτερες στη συνέχεια γιατί σημασία έχει να μην επαναπαυόμαστε και να προσπαθούμε πάντα για κάτι καλύτερο», τόνισε στις δηλώσεις της η Ντουντουνάκη. «Πρέπει να εστιάσουμε στον αθλητισμό γιατί φέρνει πολλές επιτυχίες και είναι μία πολύ σημαντική πλευρά της κοινωνικής ζωής στα Χανιά», συνέχισε. «Όσο περισσότερα παιδιά ασχολούνται, τόσο το καλύτερο και όσο καλύτερες μπορούν να είναι οι εγκαταστάσεις, τόσο περισσότερα παιδιά θα προσελκύσουν. Θέλω να πιστεύω ότι… θα με έχετε ξανά εδώ του χρόνου αν έχω πάω καλά στην Ολυμπιάδα, μακάρι»!Στη συνέχεια, της έγινε ερώτηση για το μετάλλιο που κατέκτησε, αλλά και για τους στόχους που θέτει στο Τόκυο.

«Στη Γλασκώβη δεν ήμουν τόσο προετοιμασμένη γι’ αυτόν τον αγώνα και δεν περίμενα το μετάλλιο. Το κατάλαβα εκ των υστέρων κι όταν έφτασα εκεί, ότι μάλλον μπορούσα να το πάρω… Χαίρομαι πάρα πολύ που το πέτυχα γιατί είναι μια προσπάθεια πολλών χρόνων για να φτάσω μέχρι εδώ. Σκαλοπάτι-σκαλοπάτι, χρόνια ολόκληρα, έχω προσπαθήσει να φτάσω σε αυτό το επίπεδο και είναι μια πολύ μεγάλη δικαίωση των κόπων μου. Θέλω να προσπαθήσω φέτος, αφού τελείωσα και με τις σπουδές μου, να αφοσιωθώ πλήρως στον πρωταθλητισμό και να προσπαθήσω να κάνω κάτι ανάλογο στο πανευρωπαϊκό. Δεν θέλω να πω πολλά… Και στην Ολυμπιάδα κάτι πολύ καλύτερο».«Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια υποδεχόμαστε στο δημαρχείο Χανίων την Άννα Ντουντουνάκη» σημείωσε στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος, Παν. Σημανδηράκης, λέγοντας στη συνέχεια τα εξής: «Θέλουμε να της εκφράσουμε τόσο ως δημοτική αρχή, όσο και ως σύνολο το δημοτικό συμβούλιο την ευγνωμοσύνη μας, όχι μόνο για τα αποτελέσματα της, όσο για την προσπάθεια που έχει καταβάλει με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια.

Μια προσπάθεια η οποία αποδεικνύει ότι μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα συνολικά όταν είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας και όταν παλεύουμε, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε. Από την πλευρά μας ως Πολιτεία οφείλουμε να βοηθήσουμε την προσπάθεια της στα κρίσιμα θέματα υποδομής, τα οποία υπολείπονται σε σχέση με το επίπεδο των αθλητών μας και την προσπάθειά τους. Η προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε στη νέα γενιά η οποία εμπνέεται από το παράδειγμα της Άννας και την παρουσία της, τα εχέγγυα για να μπορεί να αθλείται και να μπορεί να ξεφεύγει από τους πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας μέσω του αθλητισμού.

Αποφασίσαμε, αυτή τη μέρα, παραμονή των Χριστουγέννων, να στείλουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα, βραβεύοντας την Άννα στο δημαρχείο. Θέλω να της δώσουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλου του δημοτικού συμβουλίου για όλες τις χαρές και τις συγκινήσεις που μας έχει προσφέρει. Του χρόνου, που είναι η Ολυμπιάδα και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, το δημαρχείο Χανίων θα είναι «ανοικτό» και θα την περιμένει! Ένα μεγάλο μπράβο σε σένα και την οικογένεια σου για τις χαρές που μας έχεις προσφέρει», ήταν οι δηλώσεις από τον δήμαρχο Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook