Βραβείο «Φωτογραφίας της Χρονιάς» κέρδισε η εικόνα δύο χήρων πιγκουίνων που αγκαλιάζονται | Photo

βραβείο-φωτογραφίας-της-χρονιάς-κέ-1154200

Το πολυτάραχο 2020 υπήρξε, αν μη τι άλλο, μια χρονιά κατά την οποία τραβήχτηκαν πολλές αξιόλογες και συγκινητικές φωτογραφίες.

Μια εξ αυτών είναι και η φωτογραφία του Tobias Baumgaertner, Γερμανού φωτογράφου που απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του περιοδικού «Oceanographic».

Η φωτογραφία,  η οποία τραβήχτηκε στη Μελβούρνη, δείχνει δύο πιγκουίνους που αγκαλιάζονται, ενώ στέκονται στην ακτή, αγναντεύοντας από μακριά τα φώτα της πόλης.

Η χαριτωμένη φωτογραφία αποκτάει άλλη διάσταση, αν λάβουμε υπόψη μας την αποκάλυψη του φωτογράφου, που θέλει τα δύο ζωάκια να παρηγορούν το ένα το άλλο με την αγκαλιά τους, καθώς είχαν χάσει τους συντρόφους τους πρόσφατα.

Οι πιγκουίνοι ανήκουν στο είδος του «μικρού μπλε πιγκουίνου», του πιο μικρόσωμου δηλαδή πιγκουίνου του κόσμου, με ύψος που φτάνει κατά μέσο όρο τα 33 εκατοστά.

Στην Αυστραλία υπάρχει μια αποικία 1.400 μικρών μπλε πιγκουίνων, που επιτηρούνται καθημερινά από εθελοντές οικολόγους.

«Ένας εθελοντής με πλησίασε και μου είπε ότι ο λευκός πιγκουίνος επρόκειτο για ένα ηλικιωμένο θηλυκό που είχε πρόσφατα χάσει το σύντροφό του, ενώ κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στο νεαρότερο αρσενικό στα αριστερά», δήλωσε ο φωτογράφος.

Για να «αιχμαλωτίσει» το τρυφερό στιγμιότυπο, ο Baumgaertner πέρασε τρία βράδια παρακολουθώντας στενά την αποικία των πιγκουίνων.

«Καθώς δεν επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσω επιπλέον φωτισμό και καθώς οι πιγκουίνοι κινούνταν όλη την ώρα, κουνώντας τα πτερύγιά τους, τρίβοντας και καθαρίζοντας ο ένας τον άλλο, ήταν πολύ δύσκολο να έχω φωτογραφία», σχολίασε ο καλλιτέχνης.

«Τελικά όμως στάθηκα τυχερός, απαθανατίζοντας αυτό το όμορφο στιγμιότυπο», κατέληξε.

eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook