Βραβείο Χορν: Ο Γιώργος Τσουρής φετινός νικητής

βραβείο-χορν-ο-γιώργος-τσουρής-φετινό-1010520

Ο Γιώργος Τσουρής είναι ο φετινός νικητής του Βραβείου Χορν. Ο ταλαντούχος ηθοποιός και συγγραφέας βραβεύτηκε για τον ρόλο που ενσάρκωσε στην παράσταση «170 τετραγωνικά (Moonwalk)» η οποία φιλοξενήθηκε στο «Από Μηχανής Θέατρο» και έγινε ο 20ός κατά σειρά καλλιτέχνης που φόρεσε τον πολύτιμο σταυρό του αξέχαστου Δημήτρη Χορν αποσπώντας παράλληλα και το χρηματικό έπαθλο ύψους 3000 ευρώ που συνοδεύει το βραβείο,

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στο θέατρο Χορν παρουσία πλήθους εκπροσώπων του εγχώριου θεάτρου μεταξύ των οποίων και οι Γιάννος Περλέγκας. Μάκης Παπαδημητρίου, Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Ήμελλος, Χρήστος Λούλης, Θανάσης Αλευράς κ.α.

Συνυποψήφιοι του Γιώργου Τσουρή στην κούρσα για το φετινό βραβείο ήταν οι ηθοποιοί Αυγουστίνος Κούμουλος, Έκτορας Λιάτσος, Βασίλης Μαγουλιώτης και Μιχαήλ Ταμπακάκης για τον ρόλο του Μπίλι στο «Η γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» του Έντουαρντ.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τουε Κώστας Γεωργουσόπουλο, Σταμάτη Φασουλή, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και Αντιγόνη Καράλη

Ο ηθοποιός αφιέρωσε το βραβείο στη σύζυγό του, Βάλια Παπακωνσταντίνου, στον αδερφικό του φίλο, Βαγγέλη Ρωμνιό που έφυγε από τη ζωή πριν δυο χρόνια, στη μητέρα του, Νάγια και στον πατέρα και συνάδελφό του, Ανδρέα Τσουρή.

Τι άλλο όμως μάθαμε για τον Γιώργη Τσουρή με αφορμή τη βράβευσή του που τον έκανε τον 20ο κατά σειρά νικητή του θεσμού;

1. Η παράσταση “170 τετραγωνικά” ή “Moonwalk” ανέβηκε για πρώτη φορά την άνοιξη του 2019 στο Από Μηχανής Θέατρο, σε κείμενο και μουσική δική του. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παλούμπης και συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την πορεία της.

2. Έχει πάρει μέρος σε 18 συνολικά παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου με σπουδαίους σκηνοθέτες ενώ μετρά πολλές συμμετοχές στο ελεύθερο θέατρο αλλά και σε 6 του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

3. Έχει δημιουργήσει την εταιρία Θεάτρου Ma Non Troppo με την οποία πραγματοποίησε πολλές παραστάσεις σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας. Τελευταία δουλειά της εταιρίας αυτής είναι η παράσταση “Χαρτοπόλεμος” (σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη) που επαναλαμβάνεται φέτος για τρίτη χρονιά στο Μικρό Γκλόρια.

4. Εκτός από τον “Χαρτοπόλεμο” και τα “170 τετραγωνικά” το όνομά του είναι φέτος συνδεδεμένο με την παράσταση ¨Μαθήματα Πολέμου III” που ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο αφού υπογράφει τη σκηνοθεσία.

5. Από το 2018 ασχολείται σε επαγγελματική βάση και με το τραγούδι. Το ντεμπούτο του στη σκηνή ως τραγουδιστής το έκανε στην παράσταση του Γιώργου Θεοφάνους “Τραγουδώ το νησί μου” που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο. Το 2016 έβγαλε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο “Καμένα τοστ και καλημέρες” όπου υπογράφει στίχους και μουσική. Ακολούθησε και δεύτερος δίσκος με τίτλο “Ένας δράκος τη βεράντα.”

Για το Βραβείο Χορν

Το βραβείο -που είναι με 3.000 ευρώ- συνοδεύεται από περγαμηνή και τον Σταυρό που περνά από τον έναν στον άλλο, κάθε χρόνο. Θεσμοθετήθηκε από τον Σταμάτη Φασουλή και είχε χρηματοδοτηθεί από τον αδελφό του Δημήτρη Χορν, Γιάννη.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος (πρόεδρος), ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook