Βραδινές λιγούρες: 6+1 τρόποι να τις αποφύγετε

βραδινές-λιγούρες-61-τρόποι-να-τις-αποφ-1395073

Λιγούρες μας πιάνουν όλους. Στιγμές που θέλουμε να φάμε ότι υπάρχει μπροστά μας, κι ας μην πεινάμε τόσο. Αυτές έρχονται κυρίως το βράδυ. Υπάρχουν μέρες που αν και τρώτε όλα σας τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, το βράδυ νιώθετε έντονα την ανάγκη να φάτε κάτι γλυκό, λιπαρό και γενικά ανθυγιεινό;

Οι βραδινές λιγούρες είναι ένας συνδυασμός της τρέχουσας συναισθηματικής κατάστασης του ατόμου και της πιθανής ορμονικής ανισορροπίας του οργανισμού του, της έλλειψης ύπνου, του στρες και -σπανιότερα- των πραγματικών διατροφικών αναγκών του.

Πολλές φορές οι συχνές λιγούρες οδηγούν σε τσιμπολόγημα, επηρεάζοντας αρνητικά μια προσπάθεια διατήρησης ή μείωσης του βάρους, αναφέρει το readersdigest.co.uk

Συμβουλές για να αποφύγετε τις λιγούρες

Βουρτσίστε τα δόντια σας: Μετά το βούρτσισμα των δοντιών, τα τρόφιμα δεν έχουν τόσο καλή γεύση, ενώ και μόνο η ιδέα της επανάληψης της διαδικασίας ίσως σας αποτρέψει από την κατανάλωση φαγητού.

Φάτε ένα μικρό κομμάτι από αυτό που λιγουρευτήκατε: Τρώγοντας ένα μικρό κομμάτι από αυτό που λαχταράτε, γλιτώνετε τον οργανισμό σας από άλλες κενές θερμίδες που τελικά θα καταναλώσετε προκειμένου να ικανοποιήσετε την πείνα σας.

Μην τρώτε μετά τις 19.00: Φροντίστε το δείπνο σας να αποτελείται από άπαχες πρωτεΐνες, λαχανικά και λίγους υδατάνθρακες. Η πρωτεΐνη σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα.

Αποφεύγετε το λευκό αλεύρι και την επεξεργασμένη ζάχαρη: Η κατανάλωσή τους προκαλεί απότομη αύξηση των επιπέδων τoυ σακχάρου, με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να ξαναπεινάτε.

Φάτε ένα μικρό γλυκάκι: Μπορεί πρόσκαιρα να αισθανθείτε ικανοποίηση αν φάτε ένα ολόκληρο γλυκό, λίγες ώρες μετά όμως θα νιώσετε ακόμα πιο πεινασμένοι.

Στρέψτε αλλού την προσοχή σας: Δείτε μία ταινία, κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή διαβάστε ένα βιβλίο, ώστε να διώξετε από τη σκέψη σας τη σοκολάτα που θέλετε να καταβροχθίσετε.

Πιείτε μία κούπα πράσινο τσάι: Γεμίζοντας το στομάχι σας με κάτι άλλο εκτός από νερό, θα μειώσετε το αίσθημα πείνας.

healthstories.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook